Futbol

Yeni transferler görücüye çıktı

04 Eylül 2014 Perşembe 13:15 - Son Güncelleme 04 Eylül 2014 Perşembe 13:19

Sezer Öztürk, Mossoro ve Eneramo basına tanıtıldı.

 İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, birinci transfer sezonunun son gününde kadrosuna kattığı Sezer Öztürk, Michael Eneramo ve Jose Marcio da Costa'yı (Mossoro) basına tanıttı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki basın toplantısına futbolcuların yanı sıra lacivert-turunculu kulübün transfer komitesi başkanı Mustafa Saral ve yönetim kurulu üyesi Ömer Faruk Ayvacı da katıldı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mustafa Saral, futbolcuların kariyerleri hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Zaten güçlü bir takım oluşturmuştuk. Yaptığımız bu transferlerle de gücümüze güç kattık. Mossoro, Braga'da oynamıştı. Tecrübeli bir futbolcu. Bu tecrübelerini takımımıza yansıtacağına inanıyoruz. Sezer'i de bütün futbol camiası tanıyor. Yeteneği var ama bugüne kadar şansı yaver gitmedi. Şansının yanında olacağına ve yeteneklerini sahaya yansıtacağına inanıyoruz. Eneramo ise Sivasspor'da çıkış yakaladı ve ardından Beşiktaş'a transfer oldu. Golcü oyuncuyla da bir yıllığına anlaştık."

Lacivert-turunculu takımın iyi yolda olduğunu anlatan Mustafa Saral, "İlk maçımız güzel geçti. 10 kişi kalmamıza rağmen güzel mücadele ettik. Bu durum bize iyi sinyaller verdi. Bu durumda memnunuz. İleriye dönük iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

- Sezer: "Eski günlerime döneceğimi düşünüyorum"

Beşiktaş'tan bir yıllığına kiralanan Sezer Öztürk, zor günlerinde İstanbul Başakşehir'in kendisine kucak açtığını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen sezon 10 ay gibi bir süre kadro dışı kaldım. Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer olduğumda benim için beklemedik bir şeydi. Hayatta her zaman, her şey yolunda gitmiyor. Bazen şansınızın da yanında olması gerekiyor. Zor durumda İstanbul Başakşehir bana kucağını açtı. Bana bir fırsat verdiler. Sahadaki performansımla bana verilen bu fırsatın karşılığını vermek istiyorum. Benim sıkıntım sahaya çıkana kadar. Oraya çıktıktan sonra elimden gelen her şeyi yaptığımı biliyorsunuz. Burada yeniden eski günlerime döneceğimi düşünüyorum. Ayrıca Abdullah Avcı ile çalışmayı çok istiyordum. İlk tercihim Abdullah hocaydı. Gelen 5-6 teklif olmasına rağmen, Abdullah hoca ile çalışmayı bekledim. Bundan sonra umarım her şey daha iyi olacak."

Ocak ayında Almanya'da bir barda bıçaklanan Sezer, herhangi bir sıkıntısının kalmadığını belirterek, "Talihsiz bir durum yaşandı. Hayatta olabilecek şeyler ama artık geriye bakmıyorum. Geçmişte iyi günlerim de kötü günlerim de oldu. Artık benim için çıkış yapma zamanı geldi" değerlendirmesinde bulundu.

- Mossoro: "Buraya çok büyük bir heyecanla geldim"

Portekiz'in Braga takımında 6 sezon oynadıktan sonra geçen sezonu Suudi Arabistan Ligi'nden Al-Ahli takımında geçiren Mossoro da İstanbul Başakşehir'in projelerinin kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında Braga'yla Galatasaray'a karşı mücadele eden ve sarı-kırmızılı takıma gol de atan Brezilyalı futbolcu, transfer hakkında, "Yeni bir kulüp, yeni bir yönetim ve yeni projeler var. Bu kulüpten teklif geldiğinde çok heyecanlandım. Bana projelerini, düşüncelerini anlattılar. Buraya gelirken çok fazla tereddüt etmedim. Hoca da takımın hedeflerini ve ne yapmak istediğini anlattı. Bundan dolayı buraya çok büyük bir heyecanla geldim. Burada takım arkadaşlarımla çok büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

- Eneramo: "Çok iyi işler başaracağımızı düşünüyorum"

Geçen sezonu Kardemir Karabükspor'da kiralık olarak geçiren Nijeryalı forvet Eneramo ise lacivert-turunculu kulübe transfer olduğu için mutluluğunu dile getirerek, "Türkiye'ye geldiğimden beri birçok takımda oynadım. En son Beşiktaş'a transfer oldum ve oradan da Kardemir Karabükspor'a kiralandım. Buradan aldığım teklif beni çok mutlu etti. İstanbul Başakşehir'de çok iyi bir teknik direktör var. Yeni transferlerle burada çok iyi işler başaracağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Eneramo, Beşiktaş'ta kendisini gösterecek şansı bulamadığını savunarak, "Çok iyi bir oyuncu olabilirsiniz ama size kendinizi kanıtlayacağınız şans gelmezse bunu gösteremezsiniz. Ben de her zaman çalışmaya devam ettim. Burada kalitemi göstereceğime inanıyorum" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz