Futbol

Yeniler göz doldurdu

06 Şubat 2014 Perşembe 11:20 - Son Güncelleme 06 Şubat 2014 Perşembe 11:22

Galatasaray'ın yeni transferleri sergiledikleri performansla beğeni topladı.

Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde renklerine kattığı futbolcular, ilk maçlarında göz doldurdu.

Sarı-kırmızılı takımın, Ziraat Türkiye Kupası'nda Tokatspor'u 3-0 yendiği maçta forma giyen yeni transferler, sergiledikleri performansla beğeni topladı.

Galatasaray'da İtalyan teknik direktör Roberto Mancini, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Tokatspor karşısında yeni transferlerden Salih Dursun, Guillermo Burdisso, Alex Telles, Veysel Sarı, İzet Hajrovic, Lucas Ontivero'ya ilk 11'de görev verirken, Umut Gündoğan ve Koray Günter ile altyapıdan yetişen Berk İsmail Ünsal'ı sonradan oyuna dahil etti.

Boşnak futbolcu Hajrovic karşılaşmada takımının ilk golünü atarken, bir de asist yaptı. Eskişehirspor'dan transfer edilen Veysel Sarı da sarı-kırmızılı forma altında çıktığı ilk maçında golle buluşurken, etkili bir mücadele ortaya koyan Arjantinli genç oyuncu Ontivero da bir asistle maçı tamamladı.

Savunma oyuncuları Salih Dursun, Burdisso ve Telles de başarılı performanslarıyla rakiplerine geçit vermezken, sonradan oyuna dahil olan Umut Gündoğan ve Koray Günter kendilerine gösterme fırsatı bulamadı.

- Ergün: "Yeni transferlerden memnunuz"

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, yeni transferlerinin performanslarından memnun olduklarını söyledi.

Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokatspor karşısında ilk kez birlikte oynayan futbolcuların iyi bir sonuç aldığını vurgulayarak, "Yeni transferlerin performansı bizi tatmin etti. İlk defa bir araya geliyorlar ve bir resmi maçta birlikte oynuyorlar. Gerçekten ortaya koydukları performans üst düzeydeydi. Sayılmayan golü de göz önünde bulundurursak, ilk maçlarında 4-0 gibi bir skor aldılar. İlerisi için çok parlak bir görüntü verdiler" diye konuştu.

Teknik direktör Mancini'nin istediği transferleri yaptıklarını dile getiren Ergün, "Bunu yaparken de kariyer açısından gelecek vaat eden oyuncular aldık. İskeleti oturmuş takımın yaş ortalamasını aşağı düşürdük. Şimdi bütün kulvarlarda rahatça mücadele edebilecek bir kadromuz oldu" ifadelerini kullandı.

Ergün, karşılaşmada sakatlanan Ontivero'nun durumunun ciddi olmadığını vurgulayarak, 19 yaşındaki futbolcunun mücadelesinden etkilendiklerini de sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz