Futbol

Yiğidolar "nefes" aldı

06 Nisan 2015 Pazartesi 12:44 - Son Güncelleme 06 Nisan 2015 Pazartesi 12:52

"Eskişehir galibiyeti ligin alt sıralarından uzaklaşma adına iyi bir hamle oldu"

Spor Toto Süper Lig'de son iki maçını kazanan Medicana Sivasspor'da küme düşme hattından uzaklaşmanın sevinci yaşanıyor.

Kırmızı-beyazlı ekibin kalecisi Korcan Çelikay, AA'ya yaptığı açıklamada, ligde son iki haftada sahalarında Bursaspor'u 4-1 ve deplasmanda Eskişehirspor'u 3-1 mağlup ederek tehlikeli bölgeden uzaklaştıklarını söyledi.

Eskişehirspor'a karşı zorlu bir sınav verdiklerini ve 3 puanı 3 golle kazandıklarını anımsatan Çelikay, "Deplasmanda Eskişehirspor'u yenerek nefes aldık. Ligin alt sıralarından uzaklaşma adına iyi bir hamle oldu" dedi.

Sezona iyi başlamadıklarını ancak teknik direktör değişikliğiyle farklı bir hava yakaladıklarını belirten Çelikay, şunları kaydetti:

"Zor bir dönem geçirdik, o dönemde biraz puan kaybımız oldu ama bu bizi bozmadı. Kendimizden emindik ve kendimizi biliyorduk. Zorlu maçlarda kaybettiğimiz puanları diğer maçlarda telafi ettik, bundan sonra da böyle olacak. Küme düşme korkusu yaşamadık. Hep düzelmeyi bekledik, bir sonraki maça baktık ve her şeyin düzeleceğini düşündük. Nitekim sabrımızla, çalışmamızla bunu yendiğimizi düşünüyorum. Bulunduğumuz yer itibarıyla doğru şeyi yapmışız ve bunu başarmışız. Umarım daha sonraki senelerde bu sezonun ilk yarısında olduğu gibi yaşadığımız olayı yaşamayız ve hep yukarılara oynarız. Sıkıntısız, dertsiz, stressiz maçlara çıkarız."

Çelikay, ligin 27. haftasında Balıkesirspor ve 28. haftasında Mersin İdmanyurdu ile iç sahada karşılaşacaklarını hatırlatarak, "Bu, bizim için bir avantaj. Bu iki karşılaşmadan 6 puan alıp üst sıralara tırmanmak istiyoruz. İnşallah bu maçlardan 6 puan alırsak ligde puan cetvelinde üstlere doğru tırmanacağız" diye konuştu.

Son haftalarda iç saha veya deplasman fark etmeden güzel bir oyun sergilediklerini dile getiren Çelikay, bunu seri galibiyetle süslemek istediklerini sözlerine ekledi.

Ligde bu sezon Sivasspor'un kalesini 12 maçta koruyan Korcan Çelikay, bu maçlarda kalesinde 14 gole engel olamadı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz