Futbol

Yiğidolar "sakata" geldi

13 Kasım 2014 Perşembe 11:23 - Son Güncelleme 13 Kasım 2014 Perşembe 11:25

Sivasspor, sakat ve cezalı oyuncularının eksikliğini önemli ölçüde hissetti.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftada sakatlıklar ve kart cezaları nedeniyle bazı maçlara Aatif Chahechouhe, Cicinho ve Manuel Da Costa'nın aralarında bulunduğu kimi oyuncularından yoksun çıkan Sivasspor, bu futbolcularının eksikliğini önemli ölçüde hissetti.

Ligde 9. hafta sonunda 6 puanla 17. sırada yer alan ve zor günler geçiren kırmızı-beyazlı ekipte, futbolculardan Macauley Chrisantus 3 (Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor), Kadir Bekmezci 3 (Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Bursaspor), John Utaka 2 (Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor), Aatif Chahechouhe 1 (Beşiktaş), Manuel Da Costa 1 (Akhisar Belediyespor), Hakan Arslan 1 (Eskişehirspor) ve Batuhan Karadeniz 1 (Bursaspor) maçta sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos'un ilk onbirde vazgeçemediği isimler arasında yer alan sağ bek Cicinho, Bursaspor ve Eskişehirspor, orta saha oyuncusu Burhan Eşer Eskişehirspor, sol bek Ziya Erdal ise Bursaspor maçlarında kart cezaları nedeniyle takımdaki yerini alamadı.

Kırmızı-beyazlı ekip, bu maçlarda sakat ve cezalı oyuncularının eksikliğini önemli ölçüde hissetti.

- Sakatlıklar düşündürüyor

Bu arada, Sivasspor'da Balıkesirspor karşılaşması öncesinde sakatlıklar düşündürüyor.

İbrahim Toraman ve Mehdi Taoil'in Eskişehirspor maçının ardından kasık ağrısı nedeniyle MR'nın çekildiği öğrenildi.

Toraman ve Taoil'in Balıkesirspor maçında oynayıp oynayamayacaklarına sağlık ekibinin karar vereceği belirtildi.

- Başkanvekili Sarılar'ın görüşleri

Sivasspor Kulübü Başkanvekili Erdal Sarılar,  yaptığı açıklamada, geçen sezonki kadroyu Aydın Karabulut dışında koruduklarını belirtti.

Sarılar, sezon öncesinde 8 futbolcu transfer ettiklerini dile getirerek, kadroya dahil olan futbolculardan defans oyuncusu İbrahim Toraman ve kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın sürekli, forvet Macauley Chrisantus'un ise yedek olarak forma şansı bulduğunu ifade etti.

Sakat ve cezalı futbolcuların olduğu dönemde yedek oyunculara önemli görevler düştüğünü dile getiren Sarılar, "Sakatlıklar ve cezalar, yedek oyuncuların kendisini göstermesi açısından aslında büyük bir fırsat. Yedeklerimizin iyi oynaması ve iyi performans göstermesi, kendileri için bir avantaj olur. Biz istiyoruz ki formayı kapan yedek futbolcumuz bir daha onu üzerinden çıkartmasın" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz