Futbol

Yiğidolar'da Sergen Yalçın farkı

02 Şubat 2015 Pazartesi 14:50 - Son Güncelleme 02 Şubat 2015 Pazartesi 15:03

Sivas, Yalçın yönetiminde 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Spor Toto Süper Lig'de alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Medicana Sivasspor, teknik direktör Sergen Yalçın'ın göreve gelmesinin ardından lig ve kupada oynadığı 7 maçın 5'inden galibiyetle, 1'inden beraberlikle, 1'inden ise yenilgiyle ayrılarak iyi bir grafik çizdi.

Sezona Avrupa kupalarına katılma hedefiyle başlayan ancak üst üste başarısız sonuçlar alan ve ligin 14. haftasındaki İstanbul Başakşehir mağlubiyetinin ardından Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos ile yolları ayrılan Yiğidolar, Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı maçlardaki performansıyla taraftarını umutlandırdı.

Bu sezonun ilk 14 haftasında Carlos yönetiminde ligde sadece 2 galibiyet elde edebilen Medicana Sivasspor, Yalçın idaresinde son haftalarda lig ve kupada aldığı başarılı sonuçlarla çıkışa geçti.

Ligde sahasında Kardemir Karabükspor'u 2-0 ve deplasmanda Gaziantepspor'u 3-1 mağlup eden Sergen Yalçın idaresindeki Yiğidolar, dış sahada oynadığı maçlarda Kasımpaşa ile 0-0 berabere kaldı, Trabzonspor'a 3-1 yenildi.

Bu maçlarda 7 puan toplamayı başaran kırmızı-beyazlılar, Yalçın yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 3 maçta, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 ve 2-1, Gaziantepspor'u 2-0 mağlup etti.

Sivas ekibi, bu 3 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantiledi.

Gol yollarında daha etkili

Yalçın yönetiminde lig ve kupada 7 maçta rakip fileleri 14 kez havalandıran Sivasspor, kalesinde ise sadece 5 gol gördü. Sergen Yalçın yönetiminde golcü bir kimliğe bürünen ve daha az gol yiyen Yiğidolar, sergilediği futbolla gelecek haftalar öncesi taraftarına umut verdi.

Kırmızı-beyazlı ekibin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı oyunculardan İbrahim Akın, kupa ve ligdeki Gaziantepspor maçlarında 2, Michael Eneramo 1 gole imza atarak takıma katkı sağladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz