Futbol

Yıldırım Demirören'den flaş açıklamalar

12 Ekim 2017 Perşembe 22:52 - Son Güncelleme 12 Ekim 2017 Perşembe 22:59

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı kuralı ve video hakem sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demirören, "Yabancı kuralı 2019 yılına kadar geçerli. Kuralda bir değişiklik olmaz ancak biz sahada daha fazla Türk oyuncunun olmasını sağlayacak yeni bir formül üzerinde çalışıyoruz" dedi..

Futbol Federasyonu Başkanı, yeni sezonda yedek kulübesinde bekleyen yabancı sayısı azaltılabileceğinin de sinyalini verdi.

Yıldırım Demirören, yabancı oyuncunun futbolda kaliteyi yükselttiğini ve yerli oyuncu fiyatlarını düşürdüğünü de sözlerine ekledi.

Video hakem sistemi

Uygulamaya karşı olduğunu dile getiren Demirören, "Video hakem futbolun güzelliğini öldürüyor. Kulüpler birliği istiyor ama ocak ayına yetiştirmemiz zor. UEFA testlerden sonra onay verecek. Benim görüşüm lig devam ederken değişmez, sezon sonuna kalır" dedi..

Hakem hataları

Hakemler günah keçisi ilan ediliyor diyen Yıldırım Demirören, Kulüplerin ve teknik adamların sahaya sürdükleri kadroları sorgulamadıklarını, suçu sadece hakemlerde aradıklarını söyledi..

Demirören, "Dünyanın her yerinde hakemler hata yapıyor ama hiçbir ülkede bu kadar tartışılmıyor" ifadelerini kullandı.

Federasyon olarak alt yapıya önem verdiklerinin altını çizen Demirören "Biz alt yapıya eğiliyoruz ama kulüpler kendi oyuncusunu yetiştiremiyor" dedi..

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz