Futbol

Yıldırım'dan Trabzon'la ilgili şok iddia

07 Haziran 2014 Cumartesi 14:01 - Son Güncelleme 07 Haziran 2014 Cumartesi 18:38

"Trabzon'un, eski TFF başkanı ile parasal ilişkileri var" dedi ve ekledi...

Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 3 Temmuz süreci ve UEFA'nın sarı-lacivertli ekibi verdiği ceza konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. UEFA'yı sert sözlerle eleştiren Yıldırım, "UEFA kendi yandaşlarını korur. Türk takımları sahipsizdir" dedi.

Yıldırım, Trabzonspor Kulübü ile ilgili de flaş bir iddiada bulundu. Aziz Yıldırım,  "Trabzonspor'un, eski federasyon başkanı Levent Bıçakçı ile parasal ilişkileri var. Bıçakçı, Tahkim Kurulu üyesi. Kısa sürede bazı gelişmeler bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"İsviçre'de mahkemeye gittik"

Yıldırım, futbolda şike iddiasıyla yaşanan süreçte İsviçre'de mahkemeye gittiklerini hatırlattı. Bu mahkemenin devam ettiğini vurgulayan Aziz Yıldırım, "CAS'ı mahkemeye verdik. CAS, resmi olarak kararını kamuoyuna açıklamadı. Kendi internet sitesinden bunu yayınlamadı. Bunun da nedeni Türkiye'deki mahkemelerin devam etmesi. İsviçre mahkemelerine gideceğimizi bildikleri için resmi açıklamadılar ama bize tebligatı yaptılar. CAS'ın kararında oy birliğiyle olan konular kadar oy birliği olmayan konular var. Bunlardan biri 2011'de müracaat ettiğimiz doküman. Şikeye bulaşmadığımızı belirten doküman var. Bunun üzerinden bize bir yıl ceza verdiler. Halbuki CAS diyor ki 'bu konu üzerinden Fenerbahçe Kulübü'ne ceza veremezsiniz'. 8 maç şike diye gitti, 4'e düşürdüler. Diğer cezalar düşmesine rağmen, kabul etmediği konular olmasına rağmen iki sene men cezasında indirim yapmadılar" diye konuştu.

Karar ay sonunda çıkabilir

Mahkemenin, kararını 24 Haziran veya ay sonuna kadar vereceğini söyleyen Yıldırım, "İlk karar durdurma olur veya durdurmama olur. Eylül, ekim aylarında da ilk duruşma olacaktır" dedi.

"UEFA kendi yandaşlarını korur. Türk takımları sahipsizdir"

UEFA'yı eleştiren Başkan Yıldırım, "UEFA kendi yandaşlarını korur. UEFA da bizim hukuk gibi olmuş. (Michel) Platini ve (Sepp) Blatter'ın durumunu görüyorsunuz. İnşallah UEFA kendisine davrandığı gibi Türkiye'ye davranır. Türkiye sahipsiz bırakılmıştır. Türk takımları sahipsizdir. Hiçbir platformda Türk takımları için kulüplerin kendi çabaları dışında savunma yapılmamıştır" iddiasında bulundu.

"Trabzonspor'un, eski federasyon başkanı Levent Bıçakçı ile parasal ilişkileri var"

Trabzonspor Kulübü'ne de göndermede bulunan Aziz Yıldırım, "Trabzonspor'un, eski federasyon başkanı Levent Bıçakçı ile parasal ilişkileri var. Bıçakçı, Tahkim Kurulu üyesi. Kısa sürede bazı gelişmeler bekliyoruz. Olduğu zaman daha değişik konuşuruz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin geldiği noktanın kendilerine gurur verdiğini belirten sarı-lacivertli kulübün başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3 Temmuz'u unutmadık. Herkesin çıkacak karara saygı göstereceğini biliyoruz. Şikeyi bu ülkeye sokanların rahatça suçlamaları beni çok üzüyor. Başka kulüplerin, camiaların üzerine gidip 'onlar bunu yaptılar, şöyle oldu' demedik. 2006, 2009 ve ben cezaevindeyken 2012'de şampiyonluğu son maçta kaybettik. Bu camia üç defa son maçta şampiyonluğu kaybetti. Eğer bu operasyonları bu camia yapsaydı, son maçlara kalmazdı. İnşallah gelecek sezon da son maça kalmadan şampiyon olacağız."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz