Futbol

Yine 'Eleman' polemiği

09 Ekim 2013 Çarşamba 19:15 - Son Güncelleme 09 Ekim 2013 Çarşamba 19:19

Fatih Terim'e tekrar 'eleman' benzetmesi...

Galatasaray Kulübü'nün ekim ayı aylık olağan divan kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi'nde yapıldı. İkinci Başkan Özkan Olcay, yaptığı konuşmada Fatih Terim için TFF Milli Takım teknik direktörlüğü verdiği elamanı ifadesini kullanması yine gündem oluşturdu.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan aylık divan kurulu toplantısına Başkan Ünal Aysal yurt dışında olduğu için katılmadı. Üyelerin eleştirilerini cevaplandıran İkinci Başkan Olcay, özellikle Fatih Terim'in Galatasaray Kulübü'nden ayrılma süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 14. maddesinde yer alan 'TFF acil ve gerekli gördüğü hallerde seçtiği adamı milli takımda görevlendirmeye yetkilidir." maddesini hatırlatan Olcay, "Ne zamanki Fatih Terim'in A Milli Takım'ı çalıştırması gündeme geldi. Bu olaydan sonra itilaflar gündeme geldi. Fatih Terim, hem Galatasaray'ı hem de milli takımı çalıştırmak istedi. Biz de Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyorduk. Bu nedenle hocamıza iki kulvarda yeterli olamayacağını ifade ettik. Zaten Fatih Terim'in de milli takımla ilgili düşünceleri vardı. Bundan dolayı yollarımızı ayırmak zorunda kaldık." diye konuştu.

FATİH TERİM'E TEKRAR ELEMAN BENZETMESİ

Fatih Terim'in A Milli Takım ile basın önünde yapılan anlaşma sonrasında sorunların büyüdüğüne dikkat çeken Olcay, "Eğer Fatih Terim hakikaten böyle bir sözleşme imzalamamışsa o zaman TFF milli takım teknik direktörlüğü görevini verdiği bir elemanından kendi statüsündeki esaslara sözleşme imzalamamaktan ötürü büyük yanlışlık yapmış olacaktır. Buna da pek ihtimal vermek istemiyorum." dedi.

Divan Kurulu toplantısında bazı üyelerin Roberto Mancini'nin Fatih Terim'in iki katı maaş alıyor şeklindeki eleştirilerine ise Olcay, rakamlarla açıklık getirerek bunun böyle olmadığını kaydetti.

Fatih Terim'e milli takımda başarılar dileyen Özkan Olcay, "Kendisi Galatasaray'ı onurlandırmıştır. Onurlandırmaya da devam edecektir. Şimdi biz buradayız. Yarın Fatih Terim tekrar gelebilir. Kimse de bunu engelleyemez." dedi.

Bu arada İkinci Başkan Özkan Olcay konuşmasına devam ederken salonun büyük bir bölümünün boşaldığı da dikkatlerden kaçmadı.
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz