Futbol

"Yine elimi öpmeye gelmiştir"

02 Nisan 2017 Pazar 23:32 - Son Güncelleme 03 Nisan 2017 Pazartesi 12:46

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 3-0 yendikleri maçta hak ettikleri sonucu aldıklarını söyledi.  Karşılaşmanın ilk yarısında Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat ile yaşadığı tartışmayla ilgili soruya ise Güneş, "Kaleci kendi ceza alanından çıkarsa kart görür. Fiziğine rağmen bizim alanımıza geldi. Yine elimi öpmeye gelmiştir" yanıtını verdi. Güneş, Fabri, Tolga Zengin ve Ricardo Quaresma ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligde oynadıkları önceki 2 maçta 4 puan kaybettiklerini hatırlatarak, "Zor maç olacağını biliyorduk. Lig, zorlu bir maraton. Oyunun başından sonuna kadar hak ettiğimiz sonucu aldık." dedi.

Rakipleri karşısında ilk bölümde zorlandıklarını vurgulayan Güneş, "Bu da normaldi. Savunmayı önde ve ikinci bölgede yapan, agresif oynayan rakibimiz akıcılığımızı kesti. Zaman zaman sertlikler de oldu. Biz de topu tutunca bu oldu. İkinci yarı bunları düzeltince etkili ataklarımız geldi. Hızlı oynadık ve iyi pozisyonlar ürettik. Rakip ikinci yarıda santrayı geçemedi." diye konuştu.

Haklı bir galibiyet aldıklarını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Gördük ki her maç zordur. Bu tip temaslı oyunlarda daha dikkatli olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Futbolun akıcılığını ve güzelliklerini sunmayanların bertaraf edilmesi gerektiğini anlatan Güneş, şunları kaydetti:

"Bunu Gençlerbirliği için söylemiyorum. Kör dövüşü oynayan, seyir zevki vermez. Zaman zaman bazı maçlarda oldu. Fauller yapılıyor. Antalya'da benim oyuncum hiç dokunmamış sarı karttan kırmızıya döndü. Oyuncum bugün oynamadı. Futbolda oynama düşüncesiyle oynamama düşüncesini ayırmak lazım."

"Futbol, rekabette en iyisini kullandırır"

Maç kadrosunda yer alan Demba Ba'yı oyuna almayı düşündüğünü ancak kaleci Fabricio'nun sakatlığı nedeniyle planlarda bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını belirten Güneş, şunları söyledi:

"Kenardakiler üzülmüştür ama öyle gerekiyordu. Rhodolfo ve Ersan da iyi çalışıyor. Şu anda takımın gidişi bunu gerektiriyor. Haksızlık yapmış gibi gözüküyorum ama öyle değil. Futbol, rekabette en iyisini kullandırır."

Özat ile tartışması

Şenol Güneş, karşılaşmanın ilk yarısında Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat ile yaşadığı tartışma konusunda, "Maçın bitiminde çıkmıştı ama tebrik ediyorum. İyi takım yapmış, başarılı olmasını diliyorum. İyi deplase oluyor. Deplase olmayı seviyor. Benim de itirazlarım oluyor. Bir alandan öbür alana gidiyor. Kaleci kendi ceza alanından çıkarsa kart görür. Fiziğine rağmen bizim alanımıza geldi. Yine elimi öpmeye gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Fabricio'nun durumu ve Tolga Zengin'in performansı

Maçın ilk yarısında sakatlanan Fabricio'nun durumuna değinen Güneş, "Fabricio'nun gözünde sıkıntı var. Şu an bilgi veremiyoruz, takip ediliyor. Ciddi boyutta olacak gibi değil. Ne olacağına yarın karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Fabricio'nun yerine görev alan Tolga Zengin'in tedirgin sahaya çıktığı yönündeki görüşlere katılmayan Güneş, şunları ifade etti:

"Tolga tedirgin değildi. Güzel oynadı. Maçta iki kurtarış vardı. Birini Fabricio, birini de Tolga çıkardı. Tolga'nın şansı gol yememesiydi. Gol yeseydi 'yine onun yüzünden' diyeceklerdi. Her oyuncumuza hatasıyla sevabıyla sahip çıkacağız. Tolga kaptan olarak da oyuncu olarak da daha iyi oynayacak. İyi kaptanlık yapıyor. Daha iyi oynaması için diğerlerine olduğu gibi ona da destek vereceğiz. Peşin hükümlerle kendi insanımızı dışlarsak onun yerine de birini bulamayız."

"Quaresma'ya ceza vermedik. Davranışa ceza veriyoruz"

Ligin önceki haftalarında oyundan çıkarken yaptığı hareketlerden dolayı ceza alan Ricardo Quaresma'ya değinen Şenol Güneş, "Quaresma'ya ceza vermedik. Davranışa ceza veriyoruz, oyuncuya ceza vermiyoruz. Zaman zaman oyuncunun hoş görüleceği yerler vardır. 'Quaresma'ya hoca' kızdı diye bir şey yok. Hoca çalışandır, olan durumu aktarır. Yönetim karar verir. Herkes yerini bilir. Quaresma bizim için önemli oyuncu, görevini de iyi yapıyor. Bugün de çıktı, rahatsız olmadı. Size de gündem olmadı." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz