Futbol

Yüksel Günay'a veda

07 Nisan 2014 Pazartesi 14:53 - Son Güncelleme 07 Nisan 2014 Pazartesi 14:56

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay toprağa verildi.

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 4 Nisan Cuma akşamı vefat eden Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, İstanbul'da toprağa verildi.

Günay'ın cenazesi, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Merhumun cenaze namazına Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ve Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar da katıldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin, Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki törende olduğu gibi hazır bulunduğu namazda, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi de yer aldı.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörleri Aykut Kocaman ve Rıdvan Dilmen'in yanı sıra, sarı-lacivertli kulübün son seçimli genel kurulunda başkan adayı olan eski yönetici Mehmet Ali Aydınlar, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, Fenerbahçe Ülker Takım Kaptanı Ömer Onan, takım menajeri Mirsad Türkcan, spor dünyasından çok sayıda isim, iş adamları ve taraftarlar da cenazede hazır bulundu.

Başkan Yıldırım, Beşiktaş Divan Başkanı Karadeniz ve Galatasaray Divan Başkanı Aktar ile de bir araya gelerek, taziyelerini kabul etti.

12 yıl yüksek divan kurulu başkanlığı yaptı

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede cuma günü 83 yaşında vefat eden Günay, 12 yıl Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı yaptı.

Hayatının 54 yılını Fenerbahçe'ye hizmet ederek geçen, 1960 yılında kulübü genel kurulu üyesi olan Günay, 8 yıl ikinci başkanlık, 3 yıl da genel sekreterlik görevlerinden sonra, 2000 yılında ilk kez yüksek divan kurulu başkanlığına seçilmişti.

Her zaman Fenerbahçeli gençlere ve sporculara kulüp geleneklerini aşılamaya özen gösterdiği vurgulanan Günay'ın, camia için yaptığı çalışmaların yanı sıra "Fenerbahçe hep aydınlıktadır" sözü, camiaya hatıra olarak kaldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz