Futbol

Yusuf Namoğlu'ndan VAR açıklaması

24 Ekim 2018 Çarşamba 20:24 - Son Güncelleme 24 Ekim 2018 Çarşamba 22:11

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, TRT Spor'un konuğu oldu ve Süper Lig'de geride kalan 9 hafta itibariyle VAR sistemi hakında merak edilenlen soruları yanıtladı.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu şöyle konuştu;
"504 pozisyon var tarafından incelendi. 18 gol, 10 penaltı, 9 kırmızı kart kararı olamk üzere toplam 37 karar düzeltildi. Ortalama 2.19 maçta bir karar değiştirildi. VAR sisteminde bu süreçte kırmızı kart sayısı %23, sarı kart sayısı %9,7, faul sayısı ise %9.6 olarak azaldı. Topun oyuna kalma süresi ise 40 saniye artarak, 54 dakika 44 saniyeye yükselmiştir. VAR sistemi Süper Lig'de 81 maçında toplamda 31 dakika devre dışı kaldı. Fenerbahçe - Başakşehir maçında biliyorsunuz devre dışı kalmıştı ve tesadüfen bir pozisyon oldu. Ses, UPS veya merkezdeki bilgisayar sisteminden kaynaklanan bir problemdi. Fenerbahçe-Başakşehir maçında yardımcı hakemin esas hatası ofsayt şüphesi varsa o an bayrağını kaldırmasıydı. VAR devre dışı olmasaydı pozisyon bittikten sonra kaldırmalıydı."

Yusuf Namoğlu, "VAR Merkezi'miz Avrupa'da en iyilerden bir tanesi. 5 tane oda var, 4 tane daha ek oda kısa sürede hazır hale gelebilecek durumda. 20 Kasım'da UEFA Hakem Komitesi, Riva'da UEFA'nın elit hakemlerine seminer verecek." dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz