Futbol

Yusuf Yazıcı'nın performansı Fransa basınında

23 Kasım 2020 Pazartesi 10:30 - Son Güncelleme 23 Kasım 2020 Pazartesi 14:59  |  Kaynak : DHA

Fransa'nın Lille takımında forma giyen milli yıldız Yusuf Yazıcı, bu sezon 9. golünü kaydetti. 23 yaşındaki futbolcunun Lorient karşısındaki 2 gol bir asistlik performansı Fransa basınında da geniş yer buldu.

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Lille'de forma giyen Yusuf Yazıcı, lig maçında Lorient'a karşı attığı 2 golün ardından Fransız basınından tam puan aldı.

6'sı Avrupa Ligi, 3'ü lig olmak üzere 9 golle takımına büyük katkı sağlayan Yazıcı, Lorient'e karşı elde edilen 4-0'lık galibiyette 1 golün de hazırlayıcısı oldu. 

Fransız basını, Yazıcı'nın performansını sayfalarına taşıdı.

L'equipe: Yazıcı yürüyüşü 

Lille, resmi sitesinde Yusuf Yazıcı'yı 'Büyücü' diye tanımlarken, Fransızların ünlü spor dergisi L'equipe dünkü galibiyetin mimarı olarak Yusuf Yazıcı göstererek 'Yazıcı Yürüyüşü' başlığını attı. Dergi, Yazıcı'nın 2 gol ve 1 asistle maçın yıldızı olduğuna da vurgu yaptı.

Le Parisien: Muhteşem Yazıcı 

Fransa Ligi'nde PSG ile puan farkının 2'ye indirilmesine dikkat çeken Le Parisien, Lille'in Lorient karşısında galibiyeti Yusuf Yazıcı'nın getirdiğini yazdı. 'Lille, Lorient'i ezip Paris'e yaklaşıyor' başlığı atan Le Parisien, 'Muhteşem Yazıcı sayesinde Lille puan farkını 2'ye düşürdü' bilgisine yer verildi. 

Le Monde: Türk Yusuf Yazıcı'nın dehası

Le Monde de, 'Lille için muhteşem bir akşam' başlığıyla verdiği haberde takımdaki eksiklere dikkat çekerken, 'Renato Sanches, Jose Fonte ve Burak Yılmaz'dan mahrum kalan Lille'e galibiyeti Türk Yusuf Yazıcı'nın dehası getirdi' ifadelerini kullandı.

Foot Mercato: Lille ve Yusuf Yazıcı Lorient'ı hezimete uğrattı

Foot Mercato'nun "Lille ve Yusuf Yazıcı Lorient'ı hezimete uğrattı" başlıklı haberinde, Yusuf Yazıcı'nın 2 gol attığının altı çizildi. 

Kamu yayıncısı France Info: Yusuf Lille'de yeniden parladı

Kamu yayıncısı France Info'nun haberinde de Yusuf Yazıcı'nın 2 gol atarak Lille'de yeniden parladığı vurgulandı.

Milli futbolcunun UEFA Avrupa Ligi'nde 2 kez 3'er gol atarak "hat-trick" yaptıktan sonra ligde ilk kez bir maçta 2 gol attığı kaydedilen haberde, Yusuf Yazıcı'nın maçta klas hareketlerini artırdığı belirtildi.

Yusuf Yazıcı'nın Avrupa Ligi'nde ve Ligue 1'de en skorer futbolcu olduğu vurgulanan haberde, milli futbolcunun Lille takımının artık vazgeçilmez oyuncusu olarak göründüğü ifade edildi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz