Futbol

"Zor bir maçı kazanarak rahatladık"

19 Mart 2016 Cumartesi 21:08 - Son Güncelleme 19 Mart 2016 Cumartesi 19:27

Trabzonspor Teknik Direktörü, Sivas karşısında alınan galibiyeti değerlendirdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Medicana Sivasspor ile oynadıkları zorlu maçı 1-0 kazanarak rahatladıklarını söyledi.

Mandıralı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk yarıda sahada futbol oynamaya çalışmayan bir Trabzonspor'un olduğunu belirterek, "İkinci yarı değişikliklerle beraber daha canlı, hareketli oyunu koparmak için mücadele eden, savaşan bir Trabzonspor vardı" dedi.

"Kalesinde devleşen Esteban vardı"

Zor olan bir maçı kazandıklarını ifade eden Mandıralı, "Kalesinde devleşen Esteban vardı, ona ayrıca parantez açıp teşekkür etmek istiyorum. Zor bir maçı kazanarak rahatladık. En azından keyfimiz yerine geldi. Hakemler, bugün çok güzel maç yönetti. Dolayısıyla biz hiçbir hakemden 'bizi tutsunlar, bizi korusunlar' istemiyoruz. Böyle adaletli maç olduğu, yönetildiği zaman herkes mutlu oluyor. Dolayısıyla hakemleri kutluyorum, oyuncularımı kutluyorum, taraftarımıza da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Mandıralı, bir gazetecinin, "Taraftarlar, ilk yarı sonunda istifaya davet ettiler, maç sonunda ise tribüne çağırdılar" şeklindeki sözleri üzerine, şunları söyledi:

"Ben eminim ki onlar beni seviyorlar. Onların da benim gibi canları, içleri yanıyor. Dolayısıyla böyle tepkiler olması gayet normal. Önemli değil, ben onları seviyorum. Onların da beni sevdiğini biliyorum. Bunlar olacak, dik durmak gerekiyor. Biz teknik ekip olarak dik durmaya devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz."

Takımın ilk yarı neden kötü oynadığına ilişkin bir soruya da Mandıralı, şöyle yanıt verdi:

"Takımda sakat ve cezalı sayısı bitiyor. Bazen aşırı motivasyondan da istediklerinizu yapamıyor olabilirsiniz sahada. Bugün belki aşırı motivasyon, o kazanma duygusu iyi oynamalarını engelledi özellikle ilk yarı. İkinci yarı soyunma odasında neler konuştuğumuz bizde kalsın, bir şeyler söyledik, söylemeye çalıştık. Onlar da oyuncu değişiklikleriyle tepkilerini ortaya koydu, güzel şeyler ortaya çıktı ve kazandık, mutluyuz. Bu takımda isimlere takılı kalmadan oynayanın, savaşanın görev alacağı mesajını vermek lazım. Ramazan, Konya maçında olağanüstü iz bıraktı, bugün de çok şey kattı takıma. Bundan sonra herkes kendine çeki düzen versin, herkes her an şans bulabilir."

Bakkal: "Sadece oyun açısından memnunum, skor açısından kesinlikle memnun değilim"

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise maçın istatistiklerine bakıldığında mağlubiyeti hak etmediklerini belirterek, "Maçın ardından analizci arkadaşıma maçın istatistiklerini çıkarmasını istedim. 14 pozisyonumuz var ve 8'i net pozisyondu ama 1-0 mağlup olan bir Sivasspor. Hak etmediğimizi düşünüyorum, günah. Gol yollarında daha dikkatli olmamız gerekiyor. Sadece oyun açısından memnunum, skor açısından kesinlikle memnun değilim." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor karşısında iyi oynadıklarını ifade eden Bakkal, şöyle devam etti:

"Geldiğim günden beri iyi oynayan bir Sivasspor var ama burada bunu sonuca yansıtmamız gerekiyor. Bu şekilde rakip takımı yakalamışken affetmeyeceksiniz. Buradan, yenip gideceksiniz. İyi oyunumuzu devam ettireceğiz. Şaka bir maç. Kenarda beraberliği beğenmezken, 'şu kötü, bu kötü' diye oyunculara bir şey söyleyemem, çünkü ilk devre top göstermedi çocuklar. Oyun anlamında futbolunda bir şeyi var hazmedemiyorsunuz. 'Günah' diyorum sadece, yazık. Şans da, beceriksizlik de demek istemiyorum ama futbolda bu da var. Aklımıza da geldi, 'atamıyorsak gol de yiyebiliriz' dedik."

Bakkal, "Neye yazık, neye günah diyorsunuz?" sorusu üzerine, "Bize, takıma yazık diyorum. Oynadığı futbola yazık. Fazla bir şey diyemiyorum. Oynadığımız oyuna yazık. Girdiğimiz pozisyonlara yazık, günah." yanıtını verdi.

Mesut Bakkal, "Ligin geri kalan bölümünü nasıl görüyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Geldiğim günden beri hep iyimser bakıyorum. İçerideki maçlarımızı kazanacağız, devam edeceğiz. Herkes kadar bizim de şansımız var. Niye şansımız var? İyi oynuyoruz. Kötü oynasak kabul edeceğim. Pozisyona girmezsek, üretmesek, derim ki 'bundan sonraki maçlar bizim için tehlike' ama her takımı yenecek güçteyiz ve devam edeceğiz. Disiplinli oynuyoruz. Ben sadece verdiğimiz emeğin karşılığını alamadığımıza 'yazık' diyorum. Üzgün olduğum için bunu söylüyorum. Kötü oynasak hiç konuşmam bile, 'kötüydük' derim ve giderim. Bundan sonra ne olacak? Ben oldum olası bırakmam zaten, devam edeceğiz."

Taraftarlardan Estaban'a sevgi gösterisi

Karşılaşmanın bitiminin ardından bordo-mavili taraftarlar, galibiyette önemli rol oynayan Kosta Rikalı kaleci Estaban'ı çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.

Taraftarlar, daha sonra da teknik direktör Mandıralı ve tüm futbolcuları çağırarak galibiyeti birlikte kutladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz