Futbol

Süper Lig'e Afrika darbesi!

17 Aralık 2014 Çarşamba 16:10 - Son Güncelleme 17 Aralık 2014 Çarşamba 16:58

Afrika Uluslar Kupası, kulüpleri şimdiden düşündürmeye başladı.

17 Ocak-8 Şubat 2015 arasında düzenlenecek olan Afrika Uluslar Kupası'na ev sahibi Ekvator Ginesi'nin doğrudan katılacağı turnuvada, gruplarında ilk iki sırayı alan Güney Afrika, Kongo, Cezayir, Mali, Gabon, Burkina Faso, Kamerun, Fildişi Sahili, Gana, Gine, Yeşil Burun Adaları, Zambiya, Tunus ve Senegal ile en iyi üçüncü kontenjanından Demokratik Kongo Cumhuriyeti yer alma hakkını kazandı.

Gerek Avrupa'daki gerekse Türkiye'deki takımlar Afrikalı oyuncularını, çağırıldıkları takdirde, kupaya göndermek zorunda kalacak. Ülkemizde bu konuda en büyük sıkıntıyı çekecek olan kulüp ise Trabzonspor. Kadrosunda 5 tane Afrikalı oyuncu bulunduran Karadeniz ekibi şimdiden transfer çalışmalarına başladı. Medjani ve Belkalem Cezayir, Kevin Costant Gine, Mustaphe Yatabare Mali ve Waris Majeed'de Gana Milli Takımı'nda yer alacak. Trabzonspor en az 2 hafta bu oyuncularından yoksun olarak maçlara çıkacak. Eğer bu futbolcuların takımları üst tura çıkacak olursa, süre 4 haftaya çıkacak.

Şampiyonluk yolunda ligde 2. sırada yer alan Fenerbahçe'de ise Musa Sow Senegal Milli Takımı'yla turnuvaya katılacak. Webo'nun da Kamerun Milli Takımı'nda yer alması bekleniyor. İki forvetinden yoksun maçlara çıkacak olan Fenerbahçe'nin bir diğer forveti Emenike ise Nijerya elendiği için turnuvada yer alamayacak.

Lig lideri Beşiktaş ve ikincisi Galatasaray kupaya sadece 1'er oyuncu gönderecek. Beşiktaş'ta Demba Ba Senegal'de, G.Saray'da Aurelien Chedjou'da Kamerun Milli Takımı'nda olacak. Turnuva bu iki takımı çok az etkileyecekmiş gibi görünüyor ama işin aslı öyle değil. Beşiktaş'ta Demba Ba neredeyse her maçta bir gol atıyor ve çok formda. Demba Ba bu sezon çıktığı 18 maçta 16 gol 2 asist yaptı. Galatasaray'da ise Chedjou defansın en önemli ismi haline geldi. Hatta bazen attığı gollerle de takımına nefes aldırıyor. Bu iki futbolcunun olmaması Beşiktaş ve Galatasaray'ı ligde zora sokacak gibi.

Yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden Beşiktaş'ın forveti Demba Ba Liverpool maçında takımındaki yerini alabilecek. Afrika Uluslar Kupası takımlarımıza sadece ligde sıkıntı yaratacak. Ancak kulüplerin korktuğu sadece bu değil, turnuvadan sonra milli takımlardan gelecek oyuncuların sakatlık durumları da bir o kadar önemli.

www.trtspor.com.tr 

Sıradaki Haber
Mersin, Samsun'a şans vermedi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz