Futbol

"Takım için bir kıvılcıma ihtiyaç var"

28 Ocak 2022 Cuma 18:23 - Son Güncelleme 28 Ocak 2022 Cuma 20:13  |  Kaynak : TRT SPOR

Altay'da teknik direktörlük görevine getirilen Serkan Özbalta, TRT SPOR'a özel açıklamalar yaptı. Çiçeği burnundaki çalıştırıcı, İzmir ekibine çok farklı duygularla geldiğini ifade etti.

Altay'ın yeni teknik direktörü Serkan Özbalta yıllar önce formasını giydiği takımda görev almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. 

Takımı ligde tutacaklarına inandıklarını vurgulayan Özbalta "20, 21 sene önce bu takımın formasını terlettim. Buraya gelirken çok farklı duygularla geldim gerçekten çok sevdiğim çok samimi İnsanların olduğu bir camia. Tabii takımın bulunduğu konumdan dolayı biraz insanların bakış açısı farklı olabiliyor. 'Altay takımı acaba bulunduğu konumdan kurtulabilecek mi?' diye düşünüyor ama buraya gelirken gerçekten farklı duygularla geldik, inanarak geldik. Benim ve ekibimin inanmasındaki en büyük olay oyuncuların karakterleri ve sporcu kimlikleriydi işin aslı." dedi. 

Hiç kimseye hayal satmadıklarını dile getiren Serkan Özbalta bunu oyuncularla da paylaştığını belirterek "Kolay değil ama asla ve asla imkansız da değil. Bu durumdan çıkabilmemiz için oyuncuların ciddi yardımına ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. 

"Takım için bir kıvılcıma ihtiyaç var"

"Ben her zaman şuna inanıyorum kendim futbol oynadığım zamanda da hep buna değer verdim. Teknik adamlık hayatımda da önceki kulüplerimde de oyuncularımla paylaştığım bir cümle var. İyi oyuncu her zaman iyidir yani kötü performans çizebilir. Rüzgar bazen tersten de esebilir ama iyi oyuncu değerini sahada tekrar göstermeye başlar.  Asla ve asla bundan ödün vermeden çalışmalarını istedim altın çamura battığı zaman tekrar yıkadığında sapsarı parlar onlara bu özgüveni aşılamaya çalışıyoruz. İlk gün ilk antrenman onların bana geri dönüşleri gerçekten iyi. Bu işi yapabileceklerinin sinyalini vermeye başladılar. Takım için bir kıvılcıma ihtiyaç var."

Ligde oynacakları Göztepe maçı hatırlatılan Özbalta sahada beklentileri karşılayacak bir Altay takımı olacağına inandığını açıkladı. 

"Oyunculuk dönemimde de bu tarz maçları oynamak isterdim çok severdim, cesaretle oynamak isterdim. Bu da bir fırsat. Göztepe'nin yakaladığı çıkıştan dolayı seyirciler stattaki yerini alacaktır. Buna karşılık verebilecek bir Altay takımı olacağına inanıyorum. Belki kısa vadede bir çalışma imkanımız oldu. Gerçekten sahaya çıktığınızda o enerjiyi görebiliyorsunuz bugün sahaya çıktığımızda biz bu oyuncularda o enerjiyi gördük. Göztepe maçı bence çok iyi bir maç olacak. Çünkü temellerini attığımız oyun felsefesinde ve organizasyonlarda bu oyunun içeride ve dışarıda farketmeksizin oynanması gerektiğini söyledik." 

Sıradaki Haber
Uğurcan Yazğılı Konyaspor'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz