Futbol

Tarihin en golcüsü Ronaldo

12 Mart 2022 Cumartesi 22:31 - Son Güncelleme 13 Mart 2022 Pazar 01:56  |  Kaynak : TRT SPOR, AA, İHA

Manchester United’ın yıldızı Cristiano Ronaldo, Tottenham'a attığı 3 golle birlikte kariyerinde 807 gole ulaşarak profesyonel futbol tarihinin en golcü ismi olmayı başardı. CR7, Premier Lig'in hat-trick yapan en yaşlı futbolcusu da oldu.

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun 12. dakikada ceza sahası dışından attığı golle 1-0 geriye düşen Tottenham 35. dakikada Harry Kane’in penaltıdan attığı golle eşitliği sağlarken 3 dakika sonra Ronaldo yeniden sahneye çıktı.

Jadon Sancho’nun asistiyle topu ağlara gönderen Portekizli yıldız kendisinin ve takımının ikinci golünü atarken, devre arasına üstünlükle girmeyi sağladı. 72. dakikada Maguire’in kendi kalesine attığı golle maçta yeniden eşitlik sağlanırken Ronaldo, köşe vuruşundan kafayla attığı golle maçta hattrick yaptı.

Manchester United, karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak ligdeki puanını 50'ye yükseltti.

Old Trafford Stadı'nda oynanan maçta hat-trick yaparak takımına galibiyeti getiren 37 yaşındaki Cristiano Ronaldo, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) verilerine göre Josef Bican'ı geride bırakarak 807 golle futbol tarihinin en golcü ismi oldu.

Bican, profesyonel futbol oynadığı 1931-56 döneminde Avusturya ve Çekoslavakya liglerinin yanı sıra milli takım formasıyla da çıktığı 530 maçta 805 gol atmıştı.

Premier Lig'in hat-trick yapan en yaşlı futbolcusu...

Cristiano Ronaldo ayrıca, 37 yaş 146 günle Premier Lig tarihinin hat-trick yapan en yaşlı futbolcusu oldu.

"5 yıl daha sahalarda olmak istiyorum"

Portekizli süper yıldız, karşılaşma sonrası, "Kendimi şu anda 30 yaşında hissediyorum. 5 yıl daha sahalarda olmak istiyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Abdullah Avcı: 810 dakika kaldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz