Futbol

Teknik adamlardan kura değerlendirmesi

07 Aralık 2013 Cumartesi 13:35 - Son Güncelleme 07 Aralık 2013 Cumartesi 13:38

Vicente del Bosque: "Kolay bir kura olduğunu söyleyemem"

Brezilya'nın gelecek yıl evsahipliği yapacağı FIFA Dünya Kupası'nda grup kuralarını değerlendiren miili takımların teknik adamları, bazı grupların diğerlerine nazaran daha zorlu olduğu görüşünde birleşti.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, FIFA Dünya Kupası'na katılan ülkelerin teknik adamlarının, çekilen grup kuralarının ardından yaptığı değerlendirmelere yer verildi.

Brezilya, Meksika ve Kamerun ile A Grubu'nda yer alan Hırvatistan'ın teknik direktörü Niko Kovac, Dünya Kupası'nın açılış maçında evsahibi takım ile oynamaktan mutlu olduğunu belirterek, "Tüm dünya bu maçı izleyecek. Mütevazi kadrosuyla Hırvatistan ve güçlü Brezilya. Ülkemizi mutlu edebilmek için elimizden geleni yapacağız ama üst tura çıkıp çıkamayacağımızı bilemiyorum" şeklinde konuştu.

- Del Bosque "endişeli"

Hollanda, Şili ve Avusturalya ile B Grubu'na düşen son Dünya Kupası'nın şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Vicente del Bosque ise "Unvanımızı korumak çok zor olacak çünkü harika takımlarla oynayacağız. Kolay bir kura olduğunu söyleyemem. Üstesinden gelmek zor olacak. Bizimkinin 'ölüm grubu' olarak nitelenebileceğini söyleyemem çünkü diğerleri de çok zorlu" dedi.

İlk maçlarını son Dünya Kupası finalinde karşılaştıkları Hollanda ile oynacaklarını hatırlatan Del Bosque, "Son turnuvadan daha farklı bir sistem ile oynuyorlar. Robin van Persie, Robben ve Sneijder gibi kaliteli oyuncuları var. Kazanmak için en iyi oyunumuzu ortaya koymalıyız" diye konuştu.

Hollanda Teknik Direktörü Louis van Gaal de grupta karşılaşacağı takımlardan memnun olmadığını vurgulayarak, "Bunun için bir şey yapamayız ama bizim için iyi bir kura olmadı. Turnuvalara hakimiyet kuran dünya şampiyonu İspanya, uzun süredir yenilgi yüzü görmeyen Avusturalya ve Kolombiya'yı 3-0 yendikleri maçta ne kadar iyi bir takım olduğunu kanıtlayan Şili. Rakiplere bakınca, zorlu bir kura olduğu anlaşılıyor. H Grubu'nda yer almayı tercih ederdim" değerlendirmesinde bulundu.

- Komşu kuradan umutlu

Kolombiya, Fildişi Sahili ve Japonya ile C Grubu'nda karşılaşacak Yunanistan'ın teknik direktörü Fernando Santos, iyi bir gruba düştüklerini ve gruptaki diğer takımların da bu durumdan memnun olduğunu tahmin ettiğini belirterek, "Her şeyin olabileceği mükemmel dengeli bir grup. Kolombiya'nın diğer takımlara oranla biraz daha güçlü olduğu söylenebilir. Artık önemli olan, rakiplerimizi analiz ederek ve bunların üzerinde çalışarak Brezilya'da takım halinde yüzde 100'ümüzü sahaya yansıtmak" ifadesini kullandı.

İngiltere Teknik Direktörü Roy Hudson ise Uruguay, Kosta Rika ve İtalya'nın bulunduğu D Grubu'nun çok zorlu olduğunun altını çizerek, "Uruguay ve İtalya gibi iki üst düzey takımla karşılaşacağız. İtalya'nın ne kadar iyi olduğunu tabii ki biliyoruz çünkü EURO 2012'de çeyrek finalde penaltılarda onlara kaybettik. Her zaman iyi bir kura çekmeyi isterseniz ama gerçekler farklıdır" şeklinde görüşünü belirtti.

- "İtalya zoru sever"

İtalya Teknik Direktörü Cesare Prandelli de çok zorlu bir gruba düştükleri düşüncesine katılarak, "Buna rağmen endişeli değilim çünkü zor olduğunu bildiğimizde her zaman normalden daha iyi hazırlanırız. Medyanın kolay olacağını yazdığı bir gruba düşseydik, bu durum beni daha çok endişelendirirdi" dedi.

Ekvador, Fransa ve Honduras'ın yer aldığı E Grubu'nun diğer temsilcisi İsviçre'nin teknik direktörü Ottmar Hitzfeld, kuranın kendisini mutsuz etmediğini, grupta favori olarak gösterilmeyen Ekvador ve Honduras'ın taktik ve teknik konularında sanılanın aksine çok iyi olduğunu belirtti.

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps da rakiplerinden memnun olduğunu ve İsviçre'nin gruptaki en önemli rakip olacağını söyledi. Deschamps, hava sıcaklığı ve nemin daha fazla olduğu Brezilya'nın kuzeyindeki sahalarda grup maçlarını oynamayacak olmanın, kendisini daha da memnun ettiğini dile getirdi.

- Bosna Hersek, üst turu gözüne kestirdi

Arjantin, İran ve Nijerya ile F Grubu'nda mücadele edecek Bosna Hersek Teknik Direktörü Saffet Susiç ise "İyi bir kura çektik. Sanırım biraz şansla üst tura çıkabiliriz. Tabii daha iyisini de yapabiliriz. Son olarak Arjantin ile hazırlık maçında karşılaşmıştık ve oyundan düşmemiştik. Bunu Brezilya'da da yapabiliriz. Nijerya ve İran'da güçlü rakipler" şeklinde konuştu.

Dünya Kupası'nın favorilerinden Almanya'nın teknik direktörü Joachim Löw ise Portekiz, Gana ve ABD'nin bulunduğu G Grubu'nun zorlu olduğunu ve çıkmak için çok çalışmaları gerektiğini belirterek, "Artık rakiplerimizi biliyoruz ve hazırlık aşamasına geçeceğiz. Dünya Kupası'nın mevsimsel durumu çok önemli bir kriter olacak ve bu duruma alışmak için özel yerlerde antrenmanlar yapacağız" şeklinde konuştu.

Portekiz Teknik Direktörü Paulo Bento ise Almanya'yı grubun kesin favorisi olarak gördüğünü, ABD ve Gana'nın ise Avrupa kupalarında deneyime sahip, kaliteli oyunculardan kurulu organize takımlar olduğunu söyledi. "Grubumuza hangi takımlar gelirse gelsin tek hedefimiz üst tura çıkmak" diyen Bento, bunu başarabilmek için grupta olabildiğince puan toplamaya çalışacaklarını ifade etti.

- Belçika üst tura çıkacağından emin

Belçika Teknik Direktörü Marc Wilmots, Cezayir, Rusya ve Güney Kore ile H Grubu'nda yer almaktan memnuniyet duyduğunu vurgulayarak amaçlarının ikinci tura adlarını yazdırmak olduğunu anlattı. Cezayir'in üst tura çıkma şansının az olduğunu belirten Wilmots, Japonya'nın Güney Kore'den bir kademe daha iyi takım olduğunu ve Rusya ile grubun favorisi olarak kendilerini gördüğünü ifade etti.

Sıradaki Haber
Karabükspor ile Kayserispor'un 7. sınavı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz