Futbol

Adana Demirspor'dan 1461 Trabzon'a tepki

13 Mayıs 2016 Cuma 17:52 - Son Güncelleme 13 Mayıs 2016 Cuma 14:56

1461 Trabzon'un basın sözcüsü Adnan Tonyalı’nın açıklamaları kınandı.

Adana Demirspor Kulübü İkinci Başkanı İmam Gazali Hıradağı, PTT 1. Lig'de kalmak için mücadele veren 1461 Trabzon'un basın sözcüsü Adnan Tonyalı’nın açıklamalarını kınadı.

Hıradağı, yaptığı yazılı açıklamada, Tonyalı'nın, "Kader maçları oynanacak, Adana Demirspor böyle bir ortamda 8 futbolcusunu Şanlıurfa'ya götürmüyor. Adana Demirspor'a sormak istiyorum. 8 futbolcunun maça götürülmemesi sportif hukukta nedir? Şike midir, teşvik midir?" şeklinde ifadelerinin olduğunu hatırlattı.

Söz konusu ifadelerle kulüplerinin suçlandığını belirten Hıradağı, şunları kaydetti:

"1461 Trabzon'un basın sözcüsü Adnan Tonyalı, bizi suçlamadan önce öz eleştiri yaparak kendileri için final niteliği taşıyan, kendi sahalarında oynanan Denizlispor karşılaşmasında aldıkları 3-0'lık mağlubiyeti sorgulamalı. Şanlıurfaspor karşılaşması için teknik direktörümüz Sayın Yılmaz Vural'ın inisiyatifinde oluşturulan kadronun nedenleri çok açık. Aylardır ilk 11'de oynayan futbolcularımızın, kulübümüz için hayati önem taşıyan ve gelecek hafta oynanacak play-off maçı için dinlendirilmek istenmesi kadar doğal bir şey yoktur. Kaldı ki Şanlıurfaspor maçında forma giyecek oyuncularımızın da birçoğu süper ligde oynamış kaliteli oyunculardır. Bunu sportif hukuk, ahlak konusu ve sorunu yaparak bizi eleştirenleri şiddetle kınıyorum."

Öte yandan Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü, teknik direktör Yılmaz Vural, yardımcı antrenörlerden Ahmet Cingöz ve oyuncular Joseph Attamah, Formose Mendy ile Murat Akyüz, çocukları spora yönlendirmek amacıyla, Dede Korkut Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Ziyarette, çekilişle öğrencilere futbol topu hediye edildi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz