Futbol

Adana Demirspor'dan "süper" galibiyet

16 Nisan 2021 Cuma 20:55 - Son Güncelleme 17 Nisan 2021 Cumartesi 21:12  |  Kaynak : TRT SPOR

TFF 1. Lig'de 31. hafta maçında sahasında lider GZT Giresunspor'u 3-0 yenen Adana Demirspor, Süper Lig yolunda kritik bir galibiyet aldı. Samet Aybaba ile büyük bir çıkış yakalayan Mavi Şimşekler, Giresunspor’la puan farkını 2’ye indirdi.

Yeni Adana Stadı'nda oynanan ve zirveyi yakından ilgilendiren mücadele TRT SPOR'dan canlı yayınlandı. Adana Demirspor, lider Giresunspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 mağlup etti.

Maça hızlı başlayan ev sahibi Adana Demirspor, Francis Ezeh'nin 11. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.
Sinan Kurt ile 37. dakikada farkı 2'ye (2-0) çıkaran ev sahibi ekip, Hasan Kılıç'ın 42. dakikada penaltıdan kaydettiği golle soyunma odasına 3-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarıdan ise gol sesi gelmedi ve Adana Demirspor, sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Teknik direktör Samet Aybaba ile çıkışa geçen ve yenilmezlik serisini 9 maça (7 galibiyet, 2 beraberlik) çıkaran Adana Demirspor, puanını 61’e çıkardı ve lider GZT Giresunspor ile arasındaki puan farkını 2’ye indirdi. Adana temsilcisi, Süper Lig’e doğrudan yükselme adına ilk iki için de şansını artırdı.

Haftalardır zirvede yer alan GZT Giresunspor ise 63 puanda kaldı. Karadeniz ekibi bu mağlubiyetle son 3 haftaya daha rahat girme fırsatını kullanamadı.

Stat: Yeni Adana

Hakemler: Erkan Özdamar, Gökhan Memişoğlu, Ata Yıldırım

Adana Demirspor: Muhammed Şengezer, Okan Alkan (Dk. 89 Semih Güler), Kaan Kanak, Rassoul, Tayyip Talha Sanuç, Sedat Şahintürk (Dk. 46 Yunus Akgün), Sinan Kurt (Dk. 76 İsmail Yüksek), Gökhan İnler, Hasan Kılıç, Ezeh (Dk. 56 Emircan Altıntaş), Pa Dibba (Dk. 76 Volkan Şen)

GZT Giresunspor: Tolgahan Acar, Hüsamettin Tut (Dk. 59 Kerem Kalafat), Hayrullah Bilazer, Sadi Karaduman (Dk. 46 Uzodimma), Sergen Piçinciol, Caner Hüseyin Bağ (Dk. 59 Traore), Nalepa, Serginho (Dk. 38 Erol Can Akdağ), Mehmet Taş, Eren Tozlu (Dk. 79 Muhammed Himmet Ertürk), Balde

Goller: Dk. 12 Ezeh, Dk. 37 Sinan Kurt, Dk. 43 Hasan Kılıç (Penaltıdan) (Adana Demirspor)

Sarı kartlar: Dk. 53 Sinan Kurt, Dk. 56 Gökhan İnler, Dk. 88 İsmail Yüksek (Adana Demirspor), Dk. 65 Sergen Piçinciol ve Eren Tozlu, Dk. 69 Mehmet Taş, Dk. 81 Kerem Kalafat (GZT Giresunspor)

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz