Futbol

Akhisarspor'un TFF'den özel isteği var

02 Eylül 2020 Çarşamba 14:00 - Son Güncelleme 02 Eylül 2020 Çarşamba 14:05  |  Kaynak : DHA

TFF 1. Lig ekiplerinden Akhisarspor'da Başkan Fatih Karabulut, TFF'nin her yıl Süper Lig'den düşen takımlara verdiği paraşüt parasının geçen sezon düşme kaldırıldığı için 1. Lig'de Play-Off oynayan takımlara verilmesini istedi.

TFF 1. Lig'den koronavirüs pandemisinin olumsuz etkileri nedeniyle geçen sezon Play-Off oynadığı için Süper Lig'e alınma hayali gerçekleşmeyen Akhisarspor'da Başkan Fatih Karabulut, Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'den özel istekte bulundu.

Özdemir'le geçen ay Riva'da da bir araya gelen Karabulut, TFF'nin Ankara'da dün gerçekleşen olağan genel kuruluna Asbaşkan Ali Kuloğlu'yla birlikte katıldı.

Karabulut, "Futbol Federasyonu, Süper Lig'den düşen takımlara paraşüt parası veriyor. Bu sene düşme olmadığına göre bu paraşüt parasını Play-Off oynamış, düşmenin kalkmasıyla mağdur olmuş Akhisarspor, Bursaspor ve Adana Demirspor'a destek amaçlı verilmesini talep ettik" açıklamasını yaptı.

Karabulut'un TFF'nin yönetim kurulu üyesi Cavit Çağlar'ın oğlu Mustafa Çağlar ile de Akhisarspor'un geleceği ile ilgili özel görüşme geçekleştirdiği açıklandı. Süper Lig'e dönme hayali gerçekleşmeyen Akhisarspor, FIFA'da kesinleşmiş eski yabancı futbolcu alacakları ve mevcut kadroya olan borcu nedeniyle zor durumda.

Kale emin ellerde

Yeni sezon öncesi kalecilerinden Gökhan Değirmenci'yle yollarını ayırıp Milan Lukac'la devam kararı alan Akhisarspor, altyapısından yetişen file bekçilerine güveniyor. Akhisarspor'da 20 yaşındaki Halil Yeral, 19 yaşındaki Batuhan Ataç, 17 yaşındaki Davut Emre Akar ve 15 yaşındaki Muhammed Metin, A takımla antrenmanlarını sürdürüyor. Akigo'da bu yıl Lukac'ın gerisinde Halil kulübede şans bekleyecek.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz