Futbol

Altınordu tesislerini dünyaya açtı

21 Şubat 2020 Cuma 14:58 - Son Güncelleme 21 Şubat 2020 Cuma 15:01

Altınordu Kulübü tesislerini dünyaya açtı. Yabancı kulüplerin alt yapı takımları artık Altınordu tesislerinde kamp yapabilecek. İzmir'e kamp için ilk gelen kulüplerden biri de İsviçre'nin Grasshopper Kulübü oldu.

Altınordu Kulübü hedefi belirledi: İzmir, Uluslararası Genç Takımların Turnuva ve Kamp Merkezi olacak. Bu yönde ilk adımlar da atıldı. Katar'ın Aspire Akademi'sinin ardından İsviçre'nin Grasshopper Takımı da kamp için Altınordu tesislerini tercih etti.

Altınordu Dış İlişkiler Sorumlusu Aydın Güvenir, ”Kulübümüzün hedeflerinden biri de bulunduğumuz Metin Oktay Yerleşkesi ile U12 Cup’ın düzenlendiği İsmet Orhunbilge Tesisleri’ni bir Uluslararası Gençlik Futbol Merkezi haline getirmek. Dolayısıyla ilk adımı Grasshopper Takımı ile attık.” dedi.

İsviçre Kulübü, 7 alt yapı takımı ile kamp çalışmalarını Torbalı'daki Metin Oktay Tesisleri ile Kuşadası'ndaki İsmet Orhunbilge Tesisleri'nde sürdürüyor.

İsviçre Kulübü ile Altınordu'nun aynı yaş kategorilerindeki takımları, hazırlık maçları da oynuyor.

Grasshopper Kulübü'nün alt yapı oyuncu izleme sorumlusu Johannes Moos, İzmir'e 170 kişilik bir ekiple geldiklerini söyledi:

“İlk kez İzmir Cup’ta burada olduk ve bizim için önemli bir deneyim olmuştu. Bir daha burada olmanın bize çok faydalı olacağını biliyorduk. Altınordu’daki organizasyon düzeyi bizi çok etkiledi. Burada yetiştiricilik bakımından uzun vadeli stratejileri görmek mümkün. Nisan ayındaki İzmir Cup’a geleceğiz, seneye de buraya geleceğiz”

Grasshopper Kulübü'nün genç oyuncuları da İsviçre'nin sert kış koşullarından uzakta kamp yaptıkları için oldukça mutlu.

Altınordulu genç oyuncular ise kendi tesislerinde yabancı ekipleri ağırlayıp deneyim kazanmanın memnuniyetini yaşıyor.

U14 futbolcusu Ege Aslan, konu hakkında, ”Bu hazırlık maçları bizler için çok önemli, kendimizi göstermek için iyi fırsat oluyor.- Güzel arkadaşlıklar da oluyor mu? Evet İngilizce konuşmaya çalışıyoruz onlarla güzel sohbetler oluyor” dedi. 

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : Altınordu
Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz