Futbol

Altınordu yoluna 'genç' devam edecek

06 Mayıs 2014 Salı 11:29 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2014 Salı 11:32

"Türkiye'de tüketen futbol var,üreten futbol yok. Biz liglerde farklı olacaksak"

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyon olup gelecek sezon PTT 1. Lig'de mücadele etmeye hak kazanan Altınordu'nun futbol sosyal girişim başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Türkiye'de tüketen futbol var, üreten futbol yok" dedi.

Özkan, yaptığı açıklamada, sezon başında şampiyonluk hedefiyle çıkmamalarına rağmen mutlu sona ulaştıklarını ve gelecek sezon PTT 1. Lig'de mücadele edeceklerini söyledi. Futbolun profesyonel bir iş olduğunu kaydeden Özkan, şöyle konuştu:

"Futbol eğlencelik, pazar günü piknik alanına gider gibi yapılan bir iş değil. Futbol bir endüstri, bu mesleği düzgün yapmak lazım. Biz sahada bu mesleğin gerektirdiği şekilde futbol oynuyoruz. Amacımız top oynamak değil, top sokak aralarında da her yerde oynanıyor. Futbolun içinde çok bir büyük emek, düşünce, mental ve stratejik hareketler var. Biz bu doğrultuda profesyonel futbolcular yetiştirmek için varız. Netice gelir veya gelmez. Genç bir ekibiz. Bu sezon yaş ortalamamız 22,8'li, gelecek sezon 23,8 olacak. Hep böyle oynayacağız. Bir gün Süper Lig'e çıktığımızda da ortalamamız 24,8 olacak, 25 olmayacak. Böylesi genç bir ekiple tecrübeli takımlara karşı oynamak için çok çalışacağız. çok eğitim alacağız, performans eğitimlerine çok önem vereceğiz."

Özkan, Türkiye'de 900 milyon avroluk futbol ekonomisinin 3'te birinin devlet tarafından desteklendiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de tüketen futbol var, üreten futbol yok. Devlet neden futbolu desteklesin. Biz de Süper Lig'de Premier Lig gibi bir şirket kurmamız lazım. Büyük şirketin altında denk bütçelerle yönetilen süper lig kulüpleri olursa, o zaman herkes doğru yatırımlar yapacaktır. O zaman daha çok üretim yapılacağı için yabancı futbolcu sayısı serbest hale gelebilir. '5+0+3', '6+0+2' tartışmaları da ortadan kalkar böyle olursa. Biz liglerde farklı olacaksak varız. Sürünün içinde kaybolup gideceksek yokuz. Biz vatana hizmet ediyoruz. Herkes işini iyi yaparsa en iyi vatandaştır."

Türkiye'de futbol sistemine yön veren 3 büyük takım olduğunu kaydeden Özkan, "Bu takımların dışındaki ekipler yarışmacı yetiştirmeci durumunda. Üç Büyüklerle nasıl mücadele edebiliriz, karşımızda Drogba var, nasıl yarışabiliriz. Biz de üretmeye başlayıp 10 sene sonra kendi Drogbamızı çıkarırsak, 3 büyüklerle mücadele edecek duruma geliriz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz