Futbol

Altınordulu gençlere büyük sürpriz

11 Haziran 2020 Perşembe 20:04 - Son Güncelleme 11 Haziran 2020 Perşembe 20:10

İletişim dersi için ekran karşısına geçen Altınordu Futbol Akademisi öğrencileri, karşılarında bir anda Berke Özer, Barış Alıcı, Okay Karacan ve Özgür Özgülgün’ü görünce heyecan yaşadı.

Koronavirüs nedeniyle Mart ayında uzaktan eğitim sistemine geçen Altınordu Futbol Akademisi’ndeki gençlere, Berke Özer ve Barış Alıcı ile ünlü programcı Okay Karacan ve tiyatrocu yazar Özgür Özgül de konuk oldu.

İletişim dersi için ekran karşısına geçen gençler, dört ünlüyü karşılarında görünce heyecanlandılar. ALFA patentli iki genç Berke Özer ile Barış Alıcı, oyunculara altın değerinde öğütler verirken, Karacan ile Özgülgün de deneyimlerini aktardı.

Altınordu’dan Fenerbahçe’ye transfer olan, şu anda Belçika’nın Westerlo ekibinde forma giyen Berke ve Barış ikilisi, gençlerden kariyerlerine odaklanmalarını isteyerek, “Yetenekleriniz size bir noktaya getirecek ancak orada kalabilmek için karakterli olmaya ihtiyacınız var. Cengiz Ünder’i Roma’da, Çağlar Söyüncü’yü Leicester City’de tutan şey, karakter yapılarıdır. Paraya değil, futbola odaklanın” dedi. 

Berke Özer, ALFA patentli her gencin Avrupa’yı hedeflemesi gerektiğini vurgulayarak, “Genç yaşıma ragmen geriye dönüp baktığımda, keşke Altınordu’da her şeyi daha da iyi yapsaydım diyorum. Orada kazandıklarım sayesinde bugün bu noktadayım. Yaptığınız antrenmanlar, özel idmanlar, aldığınız dersler inanın çok amaçok önemli. Bunların değerini Altınordu’dan ayrılıp bir başka takıma gittiğiniz gün anlayacaksınız” diye konuştu.

Fenerbahçe’ye gittiğinde kendisine herkesin destek olduğunu ifade eden Barış Alıcı ise “Televizyonda seyrettiğiniz, dünyanın en önemli yıldızlarıyla aynı yerde olmak heyecan verici. Kendinizi, buna hazırlamalısınız. Forma şansı ayağınıza bir kez gelir ve siz buna hep hazır olmak zorundasınız. Çalışın, çalışın, bir kez daha çalışın. Ve o gün geldiğinde çıkıp oynayın. Altınordu’da aldığınız eğitim, size zaten her zaman bir adım öne çıkaracaktır” yorumu yaptı.
Deneyimli programcı Okay Karacan, Altınordu’yu futbolun Rbert Koleji olarak tanımlayarak “Eğer tesisleri ve futbolu özlüyorsanız doğru yoldasınız demektir. Futbol sadece topa iyi vurmak demek değil. İyi ftubolcu, yaşamın her alanıda iyi ve başarılıdır” dedi. Özgür Özgülgün de futbol ile tiyatro sahnesinin benzerliğine dikkat çekerek, “Kendinizi geliştirdiğiniz sürece yukarıya çıkarsınız. Durduğunuz anda her şey biter” diye konuştu.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz