Futbol

Altınordu'ya Barça modeli

03 Ağustos 2014 Pazar 12:41 - Son Güncelleme 03 Ağustos 2014 Pazar 12:44

Altınordu, Barcelona'nın başarıyla uyguladığı zincir modelini uygulaya geçti.

Türkiye'nin en büyük özkaynak projesini hayata geçirmek üzere yola çıkan PTT 1. Lig ekibi Altınordu, Katalan devi Barcelona'nın yılladır başarıyla uyguladığı zincir modelinin startını verdi.

A takımın oyun sistemi, teknik taktik organizasyonları, antrenman metot ve planlamaları ile fiziksel çalışmaların tüm altyapı ekiplerinde, hazırlayıcı takım ve pilot takımlarda aynen uygulanmasına dayanan sistemin detayları, yapılan toplantıyla Altınordu çatısı altındaki tüm teknik ekiplere verildi.

Sistem çalışmaya başladığında Elit Gruplar (U7-9-9-10), Altınordu Futbol Eğitim Kurumu (U11-12-13-14) ve Altınordu Futbol Meslek Okulu'nda (U15-16-17-18) tek tip antrenman programları uygulanacak. Bu sayede A takım düzeyine yükselen bir oyuncu, mevkisiyle ilgili her türlü teknik-taktik donanımına sahip olacak. Adaptasyon sürecini ortadan kaldırmaya yönelik sistem teknik direktör Hüseyin Eroğlu tarafından kontrol edilecek.

Barcelona ve Ajax'ın uyguladığı modelin iki sezondur kısmen uygulandığını ancak yeni dönemde tamamen oturacağını belirten Eroğlu, "Teknik kadrolar sürekli iletişim halinde olacak. A takım teknik ekibi, Altınordu çatısı altındaki diğer ekiplerin maçlarını sürekli izleyecek, antrenmanlarda zaman zaman uygulayıcı olarak görev alacak. Sürekli gelişecek bu model, sadece İzmir değil Türk futbolun da yeni bir dönem başlatacak." dedi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz