Futbol

Antalyaspor'un "ekonomik umudu"

22 Nisan 2015 Çarşamba 13:44 - Son Güncelleme 22 Nisan 2015 Çarşamba 13:52

Gencer: ''Bu stat ile Antalyaspor'un geleceği kurtulmuş vaziyette''

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Gençlik ve Spor Bakanlığınca Antalya'da yaptırılan yeni stadyumun, Antalyaspor'un ekonomik anlamda kurtuluşu olacağını söyledi.

Gencer, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, PTT 1. Lig'de hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Albimo Alanyaspor maçının Antalyaspor için önemli olduğunu belirtti.

Albimo Alanyaspor yönetimi ile görüşmeleri sonucu stadın kale arkası tribünün tamamının Antalyaspor taraftarına açıldığını ifade eden Gencer, maç biletlerinin de bir lira olacağını kaydetti. Taraftardan gelen talep doğrultusunda Antalya Otobüsçüler Odası ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları görüşmeler sonucunda çok sayıda otobüs ayarlandığını kaydeden Gencer, Alanya'da yaklaşık bin 500 Antalyaspor taraftarının takıma destek vereceğini vurguladı.

Süper Lig'e çıkmak için Alanya maçını kazanmaktan başka çarelerinin bulunmadığına dikkati çeken Gencer, Antalya'nın iki kardeş takımı arasındaki maçın centilmence geçeceğine inandığını dile getirdi.

Bu yıl 19 milyon lira ödeme yapıldı

Gencer, iki yıl önce göreve geldiklerinde kulübün 38 milyon 750 bin lira borcu olduğunu açıkladı. Gencer, bu yıl kulübün yapılandırılmış vergi borçları dahil 19 milyon lira ödeme yapıldığını ifade etti.

Kendisinin ve yönetim kurulunun bütün mesailerini Antalyaspor için harcadığını anlatan Gencer, Antalyaspor için çaba sarf eden kişilere saygısızlık yapılmasını, hakaret edilmesini kabul etmediklerini belirtti.

Antalya'da faaliyet gösteren bazı kurumların kentin takımına hiçbir katkı sağlamadığını iddia eden Gencer, şöyle konuştu:

"Antalyaspor'a katkı koyması gereken değerler var. EXPO 2016 Antalya için bir sürü girişimde bulunduk. Tanıtımı için formamıza koyduk. Bize ait reklam alanlarının en iyi yerlerini EXPO'ya ayırdık. Ancak EXPO'dan bir lira kulübün kasasına koymadık. Antalya Havalimanı'nın işletmeci şirketinin yıllardır kulübe dargınlığı vardı. Geçen yıl kendilerini ziyaret ettik ve destek aldık ancak bu yıl bütçe ayıramayacaklarını söylediler. Aynı şekilde Antalya Limanı işletmecisinden de destek alamıyoruz. Küme düştüğümüz dönemdeki belediye başkanı kulübü dahi ziyaret etmedi. Menderes Türel döneminde gelir gelmeye başladı."

Stadyumda 10 bin metrekare ticari alan oluşturuldu

Bir gazetecinin, "Antalyaspor bu yıl Süper Lig'e çıkamazsa ekonomik olarak daha sıkıntılı bir döneme girer. Bunu engellemek için projeleriniz var mı?" sorusu üzerine Gencer, şunları kaydetti:

"Yeni stadyum bitmek üzere. Stadın gecikmesinin tek sebebi, ben ve yönetim kurulu üyelerimizdir. Stadın projesinin girişimlerimiz sonucu değiştirilmesini sağladık ve 10 bin metrekare ticari alan oluşturduk. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de bu konuda büyük destekleri ve girişimleri oldu. Statta 40 da loca bulunuyor. Bu stat ile Antalyaspor'un geleceği kurtulmuş vaziyette. Stattaki ticari alanlar kulübe devrolduğu günden itibaren Antalyaspor'un borcu azalacak ve büyük kulüpler arasına girecektir. Stadın isim hakkı ve kira gelirleriyle Antalyaspor'un sırtı kolay kolay yere gelmez."

Gencer, "Sezon sonunda Süper Lig'e çıkılamaması halinde istifayı düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "Kulübe yaptığımız katkılar biliniyor. Antalyaspor'u sahipsiz bırakmayız. Bırakmamız gerektiği anda da görevden çekiliriz. Antalyaspor'un menfaati önemli" yanıtını verdi.

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz