Futbol

Boluspor galibiyetten memnun

19 Kasım 2016 Cumartesi 16:55 - Son Güncelleme 19 Kasım 2016 Cumartesi 14:07

Boluspor-Altınordu maçı sonrası teknik direktörler açıklamalarda bulundu.

TFF 1. Lig'de kendi sahasında Altnordu'yu 3-2 mağlup eden Boluspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, "Dengeli ve mantıklı oynadık. Risk alarak değil ama zaman zaman gol pozisyonları bulup dördüncü golü aramaya çalıştık. Bu gayet memnun ediciydi." dedi.

Çapa, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Altınordu karşılaşmasının zor olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Rakiplerini kutlayan Çapa, "Altınordu çünkü Türk futbolunda küçük adımlarla ilerliyor ama emin adımlarla ilerliyor. Türkiye'de çoğu kulübün örnek alması gereken bir felsefe çünkü yurt dışından getireceğimiz futbolcularla bu işin olmayacağını bir süre sonra hepimiz göreceğiz. Hem milli takım hem de kulüpler bazında kendimiz bazı şeyleri üretmezsek yabancı oyuncularla bu işin gitmeyeceğini göreceğiz. Bana ligde 3 tane takım söyleyin deseler bunlardan bir tanesi Altınordu olur çünkü sahada ne yaptığını bilen bir takım." diye konuştu.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikasına iştahlı ve istekli başladıklarını anlatan Çapa, neticesinde de güzel goller bulduklarını, attıkları gollerin ikisinin de birbirinden güzel olduğunu, bunun da oyuncularının her geçen gün performansının iyiye gittiğini ve lige alıştığını gösterdiğini söyledi.

Çapa, Altınordu'nun ilk yarının sonlarına doğru skoru 2-1 yaparak bir umut kazandığını belirterek, "Onların ikinci, bizim üçüncü golümüz benzer pozisyonlarda bulduk. İki takım da golleri kontra ataklardan buldu. Dengeli ve mantıklı oynadık. Risk alarak değil ama zaman zaman gol pozisyonları bulup dördüncü golü aramaya çalıştık. Bu gayet memnun ediciydi." dedi.

Altınordu cephesi

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise son haftalarda yakaladıkları iyi performansı devam ettirmek için Bolu'ya geldiklerini vurguladı.

Boluspor'un elindeki güçlü kadrosuyla zirveye oynayan bir takım olduğuna işaret eden Eroğlu, "Boluspor, özelikle iç sahada başarılı. Bizde birlikte oynadığımızda kendi tempomuzu ve oyunumuzu sahaya yansıttığımızda ligde başarılı bir takım görünümündeyiz bunu da sahaya yansıtıyoruz. Bugün de kazanmak için geldiğimiz bir maçtı. İlk yarı maçın kırılma noktaları vardı. Biz atacağımız yerde atamadık. Dönen toplardan gol yedik." şeklinde konuştu.

Eroğlu, kendilerinin kaçırdığı golleri Boluspor'un deneyimli ayaklarının gole çevirdiğini ifade ederek, "İkinci yarı hedefimiz topa daha fazla sahip olarak tempomuzu arttırmaktı ama gol bulduğumuz dakikada kötü bir gol yedik. Hücuma çıkarken bir gol yedik. Deplasmanda yemememiz gereken bir goldü. Maçın son 20 dakikalık bölümünde rakip oyunu iyi soğuttu. Oyunu durdurdu. Duran topları çok iyi kullandılar." dedi.

Boluspor'un karşılaşmanın son bölümünde uyguladığı taktiğe kendilerinin gereken reaksiyonu gösteremediğini kaydeden Eroğlu, şunları söyledi:

"Daha hızlı oynamamız lazımdı ama biz de onlara uyduk. Son bölümde 5 dakikalık uzatmanın 3 dakikası durarak geçti. Bu bir mazeret değil ama biz bu mağlubiyeti hak etmedik. Rakibin deneyimli ayakları golleri buldu. Biz bulamadık ve kaybettik."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz