Futbol

"Bu yıl kriterleri yerine getirdik"

23 Eylül 2016 Cuma 19:58 - Son Güncelleme 23 Eylül 2016 Cuma 17:05

Samsunspor Kulübü Başkanı Tutu, "Kulübün puan silme cezası almasına neden olan borçları şimdilik ortadan kaldırdık" dedi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un kulüp başkanı Erkurt Tutu, "Kulübün puan silme cezası almasına neden olan borçları şimdilik ortadan kaldırdık." dedi.

Tutu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Göreve geldikleri günden bugüne kadar 26 milyon lira borç ödediklerini ama 55 milyon lira daha borç bulunduğunu belirten Tutu, "Mali kriterleri yerine getirmediği için Samsunspor 3 yıl ceza aldı. Bu yıl kriterleri yerine getirdik ve ceza almadık. Tek sevdamız Samsunpor'da hep sıkıntılı dönemlerde görev yapmak zorunda kaldık." diye konuştu.

Samsunpor'un içinde bulunduğu durumun sorumlusunun kendileri olmadığını anlatan Tutu, "Transfer yasağı geçmişten gelen bir sıkıntıdır. Bunu para ile bile çözemiyoruz, şimdi biz bu sıkıntıları yaşıyoruz. Samsunspor'un önünü açmak için bu sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz Burada bize en büyük desteği Gençlik ve Spor Bakanımız verdi. Ona şükranlarımızı sunuyoruz. Kulübün yapısını bozmadan ocak ayında transfer yasağını açmak için çalışacağız." şeklinde konuştu.

Transfer tahtasının açılması için 5 milyon liraya ihtiyaç olduğunu ve bu takımın ligden düşmesini akıllarının ucundan bile geçirmediklerini aktaran Tutu, şöyle devam etti:

"Transfer tahtasını açarak doğru işler yapacağız. Yani ocak ayında takımın hangi bölgesine ihtiyaç varsa ona göre doğru transfer yapacağız. Kulübün önünü açmak için altyapıya da büyük önem vereceğiz. Bu yıl 8 oyuncuyu altyapıdan profesyonel yaptık. Altyapıdan bir çok oyuncumuz da milli takımın çeşitli kategorilerinde görev alıyor, bunlar övünç kaynağımız."

FIFA ve TFF'deki dosyaları kapatmak için çalıştıklarını dile getiren Tutu, "Yabancı ve yerli oyunculara bu yıl 6 milyon 475 bin lira ödendi, kalan borçlar 4 milyon 295 bin lira. Bu sadece davası olan borçlar. Kulübün puan silme cezası almasına neden olan borçları şimdilik ortadan kaldırdık." değerlendirmesinde bulundu.

Tutu, teknik direktör arayışını sürdürdüklerini, pazar günü bu sorunu çözmeyi umut ettiklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Samsunspor, pazar günü deplasmanda oynayacağı Boluspor maçının hazırlıklarını, antrenör Kenan Yelek yönetiminde yaptığı taktik ağırlıklı çalışmayla tamamladı.

Karadeniz ekibi, yarın kara yoluyla Bolu'ya gidecek.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz