Futbol

Değişiklikler Bal-Kes'e yaradı

29 Aralık 2015 Salı 14:41 - Son Güncelleme 29 Aralık 2015 Salı 12:46

Yönetim ve teknik direktör değişiklikleri Bal-Kes'e son 8 maçta 16 puan getirdi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor, kötü başladığı sezonda yönetim ve teknik direktör değişikliği sonrası adeta lige yeniden döndü.

Geçen sezon, 40 yıl sonra yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de istediği başarıyı ortaya koyamayıp, sadece bir sezon tutunabilen ve PTT 1. Lig'e geri dönen Balıkesirspor, kötü gidişata yönetim ve teknik heyet değişikliğiyle son verdi.

Olağanüstü genel kurulda seçime tek aday olarak giren Feyyaz Çiftçi, ilk iş olarak teknik direktör değişikliğine gitti ve 10 Kasım'da Fikret Yılmaz'ı takımın başına getirdi.

Ligde 9. haftaya kadar sadece 1 galibiyet alabilen Balıkesir ekibi, ilk yarıdaki son yenilgisini, Şanlıurfaspor karşısında deplasmanda 2-0'lık skorla aldı.

Daha sonra Yeni Malatyaspor'u evinde 1-0 yenen Balıkesirspor'da bu galibiyet bir anlamda çıkışın başlangıcı oldu. 11. haftada Kayseri Erciyespor'u deplasmanda 1-0'lık skorla geçerek, 3 puan daha elde eden Balıkesirspor, Yılmaz yönetiminde Altınordu ile sahasında yaptığı maçtan 0-0'lık sonuçla ayrıldı.

Deplasmanda Adana Demirspor ile 2-2, sahasında Karşıyaka ile 0-0 berabere kalan Balıkesirspor, 15. haftada ise deplasmanda Samsunspor'u 2-0 yenmeyi başardı. Boluspor'u taraftarları önünde 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Marmara temsilcisi, 1461 Trabzon ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak devreyi puan ve moralle kapadı.

İlk yarının ortalarına doğru çıkışa geçen Balıkesirspor, 17 maçta 5 galibiyet, 10 beraberlik 2 de yenilgi elde etti.

Son haftalarda kalesini de rakip forvete kapatmayı başaran Balıkesir ekibi, rakip fileleri 22 kez havalandırdı, kalesinde ise 13 gol gördü.

Kaleci Andrija Vukovic, Bülent Cevahir, Genero Zeefoik ve Muğdan Çelik, takımda en fazla süre alan isimler oldu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz