Futbol

Denizli 'Efsanesi'ne kavuştu

03 Ekim 2013 Perşembe 10:32 - Son Güncelleme 03 Ekim 2013 Perşembe 14:55

PTT 1. Lig ekibi Denizlispor'da teknik direktörlüğe Yusuf Şimşek'in getirildi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'da, teknik direktörlüğe Yusuf Şimşek'in getirildi.

Bir dönem yeşil-siyahlı takımın formasını da giyen eski futbolcu Yusuf Şimşek'i göreve getiren Denizlispor Yönetimi, son dönemde alınan kötü sonuçlara "dur" demek istiyor.

PTT 1. Lig ekiplerinden Denizlispor’da önce teknik direktör Serdar Dayat, daha sonra da başkan Süleyman Urkay istifa etmişti. Takımda yaşanan sıkıntıların ardından Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut duruma el koydu. Yönetim görevine devam ederken, olağanüstü kongrenin yapılacağı 21 Ekim’e kadar Yasin Özpek’in başkanlık görevini sürdüreceği öğrenildi.

Takımın başına Denizlispor’u bilen birini getirmek isteyen yönetim, sonunda takımın eski kaptanı Yusuf Şimşek’le anlaşma sağladı. Denizlispor Haluk Ulusoy Tesisleri’nde göreve başlayan Yusuf Şimşek’i, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlispor gibi bir değere her zaman sahip çıktıklarını belirterek, "Bu sene beklediğimiz başarıları bir türlü yakalayamadık. Bunun sonucunda da ligde istemediğimiz bir yerdeyiz. Denizlispor’un yeri burası değil. Bizler Denizlili idareciler olarak takımımıza sahip çıkmak zorundayız. Bundan sonra yeni bir yönetimle, yeni hocamızla ligde istediğimiz yerlere doğru gideceğiz. Ben bundan önce görevde olan herkese teşekkür ediyorum. Hocamız Yusuf Şimşek’e de başarılar diliyorum’’ dedi.

"Ben Denizlisporlu Yusuf olarak bilindim"

Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ise, Denizlispor formasını her zaman gururla taşıdığını belirterek, "Ben Denizlisporlu Yusuf olarak bilindim. Denizlispor benim yuvam. Bana teklif gelince fazla düşünmeme gerek yok. Yeni bir anlayışla takımımızı layık olduğu yerlere çıkaracağız. Ben takımımdaki oyunculara güveniyorum. Tüm Denizli’yi kenetlenmeye çağırıyorum’’ dedi.

7 senede 48 gol

1996-2000 ile 2005-2008 yılları arasında toplam 7 sezon Denizlispor forması giyen Şimşek, oynadığı futbolla yeşil-siyahlı taraftarların gönlünde taht kurdu. Bu 7 yılda toplam 48 gol kaydeden Yusuf Şimşek, Denizlispor'da kaptanlık da yaptı. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz