Futbol

Eski milli futbolcunun güvercin tutkusu

30 Ekim 2013 Çarşamba 13:52 - Son Güncelleme 30 Ekim 2013 Çarşamba 13:57

Samsunspor'un eski futbolcusu Vural Korkmaz kendini güvercinlere adadı.

Samsunspor'un eski milli oyuncusu Vural Korkmaz, futbolu bıraktıktan sonra hayatını 13 yaşından beri tutkuyla bağlandığı güvercinlere adadı.

Kırmızı-beyazlı formayı 10 yıl aralıksız forma giyen ve 6 kez milli olan 41 yaşındaki Vural Korkmaz, 13 yaşında yakaladığı yabani güvercinlere bakarak başlayan kuş sevgisini futbolu bıraktıktan sonra devam ettiriyor.

Kendisi gibi güvercin tutkunu olan babasının evinin terasında kümes yapan Korkmaz, burada 80 güvercin besliyor.

GÜVERCİNLERİN DERECESİ VAR

Gününün büyük bölümünü güvercinleri besleyerek ve onları uçurarak geçiren Korkmaz'ın futbolu bıraktıktan sonra güvercinleriyle girdiği "en iyi takla atan güvercin" yarışmalarında ise birçok derecesi bulunuyor.

Vural Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokulu bitirdikten sonra yakaladığı bir yabani güvercin sayesinde kuşları sevmeye başladığını söyledi. Futbol oynadığı dönemde de güvercin beslediğini belirten Korkmaz, "Güvercin besleme alışkanlığı dedemden babama, babamdan da bana geçti. Futbol oynadığım dönemde amatörce güvercin besliyordum. Futbolu bıraktıktan sonra profesyonelce yapmaya başladım. Babamla aynı çatı altında iki ayrı kümeste güvercin besliyoruz. Tabi ki yarışmalarda rakibiz" dedi.

Samsun'da ve Kırıkkale'de güvercin yarışmalarına girdiğini vurgulayan Korkmaz, "Güvercin yarışmalarında 2 kez birincilik, 3 kez ikincilik, 2 kez de üçüncülük elde ettim" diye konuştu.

Güvercin tutkusunun tarif edilemeyecek bir bağlılık olduğunu vurgulayan Korkmaz, " Güvercinler bana huzur veriyor. Zamanımı güvercinlerle geçirerek huzur buluyorum" ifadelerini kullandı.

VURAL KORKMAZ'IN FUTBOL KARİYERİ

Samsunspor altyapısında futbola başlayan, 1991-92 sezonunda Çorumspor'da profesyonelliğe geçiş yapan Vural Korkmaz, iki sezon burada oynadıktan sonra 10 yıl boyunca aralıksız Samsunspor'da forma giydi.

Süper Lig'de 234, Türkiye Kupası'nda 18 maça çıkan ve toplam 7 gol kaydeden Korkmaz, 2002-2003 sezonunda futbola veda etti.

Futbol kariyerinde Samsunspor'da oynadığı dönemde Fatih Terim'in kadrosunda yer bulan Korkmaz, ilk milli maçına Kanada karşısında çıktı. İlk üç milli karşılaşması özel maç olan Korkmaz'ın ilk resmi karşılaşması ise aynı zamanda milli kadroya ilk kez girdiği 11 Ekim 1997'deki Hollanda karşılaşması oldu. Korkmaz, 1998 FIFA Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşması olan bu maçtan sonra milli takıma çağrılmadı.
 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz