Futbol

"Eskişehirspor'un yeri PTT 1. Lig değil"

05 Ağustos 2016 Cuma 11:43 - Son Güncelleme 05 Ağustos 2016 Cuma 08:47

Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, Süper Lig'i hedefliyor.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, 2016-2017 sezonunda PTT 1. Lig'den Süper Lig'e çıkma hedefini gerçekleştireceklerine inandığını söyledi.

Alpay Özalan, Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri'nde yaptıkları kampı değerlendirdi.

Oyuncularının çok istekli olduğunu vurgulayan Özalan, "Oyuncularım lige hazır bir şekilde girebilmek için antrenmanda çok iyi performans sergiliyorlar. İnşallah bunun semeresini lig başladığında göreceğiz. İkinci etap kampımızda, hazırlık maçı ağırlıklı çalışmaları sürdürüyoruz. Bu maçlarda hatalarımızı görüp, bu hatalarımızı minimuma indirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Çok iyi bir oyuncu grubuna sahip olduklarını işaret eden Özalan, şunları kaydetti:

"Takımımızda kaliteli ve kariyerli isimler var. Ancak futbolda mücadele etmediğiniz, savaşmadığınız, istemediğiniz sürece başarıya ulaşmanız çok zor. Ben oyuncularımın gözünden anlıyorum ki çok istekliler. Yukarıya bir an önce çıkmak istediklerini görüyorum. İnşallah bunu camia olarak başaracağız."

"Eskişehirspor'un yeri kesinlikle PTT 1. Lig değil"

Eskişehirspor'un hedefinin Süper Lig olduğunu vurgulayan Özalan, "Kime sorulursa sorulsun, Eskişehirspor'un hedefinin ne olduğunu herkes bilir. Yeri kesinlikle PTT 1. Lig değil. Bir an önce oraya çıkmak için mücadelemizi veriyoruz. 10 aylık bir süremiz var. Ancak içeride savaşmadan bu iş başarılmaz. Öncelikle oyuncularıma bunu aşılıyorum." şeklinde konuştu.

"Şansımı iyi kullanmam gerekiyor"

Eskişehirspor'un büyük bir camia olduğunu aktaran Alpay Özalan, bu takımın başına geçerek yakaladığı fırsatı iyi değerlendirmek istediğini ifade etti.

Eskişehirspor taraftarına da övgüde bulunan Özalan, şunları söyledi:

"Eskişehir bir futbol kenti. Benim için çok önemli bir karardı. Eskişehirspor taraftarı gerçekten Türkiye'de örnek alınacak bir taraftar. Takımına sahip çıkan, sonuna kadar destekleyen bir taraftarımız var. Benim de bu takımın başında olmamın ayrı bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu şansımı iyi kullanmam gerekiyor. Ben de bu bilinci taşıyorum. Oyuncularım ne kadar çalışıyorsa ben de onlar kadar çalışıyorum. Çok çalışarak istediğimiz hedefe ulaşmak en büyük arzumuz."

"Bizim nesli şanssız olarak görüyorum"

Türkiye'de son yıllarda futbolda yapılan yatırımların önemine değinen Alpay Özalan, tesisleşme hamlesiyle ülkenin modern statlara kavuştuğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu tesisleri ve yapılan yatırımları gördükçe bizim dönemimizde futbol oynayan nesli şanssız olarak görüyorum. İmkansızlıklar içerisinde çok büyük başarılar elde ettik. Şu an bakıyorsunuz tesisleşme anlamında Türkiye müthiş bir durumda. Statlarımıza gelince Allah devletimizden razı olsun, yaklaşık 40'a yakın yeni stat yapıldı. Böyle statları biz önceden yurt dışına gidip top oynarken görüyorduk ve büyüsüne kapılıyorduk. Şimdi bu statlar bizim ülkemizin, bizim takımlarımızın stadı. Bizim jenerasyonun böyle sahalara, böyle statlara sahip olamaması bizim şanssızlığımız."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz