Futbol

Genç yeteneğin hedefi 'Milli forma'

01 Kasım 2013 Cuma 16:57 - Son Güncelleme 01 Kasım 2013 Cuma 17:06

"Milli formayı giymek çok özel bir duygu, en büyük hedefim bu duyguyu yaşamak."

PTT 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'un 18 yaşındaki genç yeteneği Şevki Çınar, Milli Takım formasını giymenin çok özel bir duygu olduğunu belirterek, "Bu duyguyu yaşamak en büyük hedefim" dedi.

Denizlispor akademi ligi takımlarda gösterdiği performansla her sezon bir üst kademeye çıkan Şevki Çınar, bu sezon başında profesyonel yapılarak Denizlispor A takımına alındı.

Performansıyla hem teknik ekibin gözüne, hem de birçok kulübün transfer listesine giren lise son sınıf öğrencisi genç yetenek, futbolla eğitim hayatını birlikte yürütüyor.

Futbol bilgisi ve yeteneğiyle ön plana çıkmayı başaran Çınar, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bu sezon takımının formasını ilk olarak Trabzon 1461 maçında giydiğini belirten Şevki Çınar, söz konusu maçın uzatma dakikalarında attığı ilk golü unutamadığını dile getirdi.

Kendisine gösterilen güveni boşa çıkarmamak için daha yoğun çalıştığını belirten Çınar, antrenmanların ardından ekstra idman yaptığını belirtti.

Çınar, "Verilen şansı da iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Her zaman futbol anlayışımın üzerine koyarak yükselmeyi hedefliyorum. Takımdaki ağabeylerim bana iyi davranıyorlar ve bana yardım ediyorlar, ezmiyorlar. Bu sezonu en iyi şekilde bitirip, üst düzey takımlarda oynamak istiyorum. Gökhan Töre, Arda Turan, Nuri Şahin ve Mesut Özil'i örnek alıyorum. Milli formayı giymek çok özel bir duygu, en büyük hedefim bu duyguyu yaşamak" dedi.

Teknik Direktör Yusuf Şimşek'in kendisine çok güvendiğini ifade eden genç futbolcu, "Hocamız, bunu Orduspor maçında ilk 11'de oynatarak gösterdiğini düşünüyorum. Biz Yusuf hocamızı televizyondan izliyorduk. Üst düzey futbol oynamış birisi, inşallah ben de onun yaşadıklarını yaşarım" diye konuştu.

"Türk futbolunun güzel bir yıldız kazanacağını düşünüyorum"

Şevki'nin genç, yetenekli ve futbolu iyi bilen bir oyuncu olduğunu kaydeden Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ise, şunları söyledi:

"Geçen hafta Orduspor maçında oynadı, bundan sonra da şans vereceğiz. Yolunu bozmazsa çalışmaya devam ederse Türk futbolunun güzel bir yıldız kazanacağını düşünüyorum. Bilgi ve tecrübemi bütün futbolcu arkadaşlarımıza aktarmaya çalışıyorum. Amacımız geçmiş yıllarda olduğu gibi genç oyuncularımızı büyük takımlara transfer yapmasıdır. Bütün çabalarımız bunun için. Şevki'nin genç olması büyük bir avantaj, futbolu biliyor. Takımızda genç oyuncu çok hepsi bizim için değerli Şevki de bunlardan bir tanesi."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz