Futbol

Göztepe'den bilimsel çalışma!

10 Ağustos 2015 Pazartesi 11:04 - Son Güncelleme 10 Ağustos 2015 Pazartesi 11:09

Bilim adamı Robustelli, yaptığı testler sonrası kulübe bir rapor sundu.

İtalyan spor bilim adamı Antona Robustelli, PTT 1. Lig ekiplerinden Göztepe'de futbolculara uyguladığı testlerle oyuncuların mental ve fiziksel durumlarını ortaya çıkardı.

Milan, Celtic ve Monaco gibi takımların yanı sıra bir çok bireysel sporcuyla çalışan Robustelli, teknik direktör Metin Diyadin'in isteğiyle Türkiye'ye geldi.

Robustelli, sezon öncesi ağır bir antrenman programı uygulanan futbolcuların mental ve fiziksel durumlarını ortaya çıkaran testlerle çalışmalarına başladı. İtalyan spor bilim adamı, futbolcuların stres tepkilerini, kas içi ısı farklılıklarını, kas durumlarını ölçen test ve tarama sonuçlarını da teknik direktör Diyadin ile paylaştı.

Futbolcuların yeterliliklerini, sakatlık risklerini, eksikliklerini içeren bilgileri değerlendiren Robustelli, teknik ekibe bu yönde bir rapor sundu. Bu rapor yönünde, futbolcuların yapacağı ek antrenmanların planlaması da yapıldı.

Yaptığı testlerle ilgili olarak bilgi veren Robustelli, futbolculara 3 test uyguladıklarını, kaslar ve nöronların bağlantılarını kontrol ettiğini, bir tanesinin de beyin testi olduğunu söyledi.

Sinir ve kas testinde termal kamera ile analiz yapıldığını ifade eden Robustelli, şunları kaydetti:

"Bu tür verilerin toplanması bir oyuncunun teknik ekip tarafından nasıl antrenmana tabii tutulmasının tespiti açısından önemli. Futbolcunun sağ beynini mi, sol beynini mi kullandığını tespit ederek ona uygun saha içinde pozisyon almasını ve kişiye özel antrenman stillerinin belirlenmesini sağlıyor."

Diyadin'in değerlendirmesi

Göztepe Teknik Direktörü Metin Diyadin yaptığı açıklamada, Robustelli'nin yaptığı vücut taramasıyla sakatlık riskleri hakkında ellerinde önemli bilgiler olduğunu kaydetti.

Robustelli ile sezon boyunca çalışmaya devam edeceklerini anlatan Diyadin, "Şu anda futbolcuların sakatlık riskleri konusunda elimizde önemli bilgiler var. Kim ne kadar koşmalı, hangi bölgeyle ilgili çalışmalar yapmalı, bunu biliyoruz. Tabii ki futbolda sakatlık sadece sizin alacağınız önlemlerle ilgili değil. Ama biz tedbirimizi aldık" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz