Futbol

Göztepe'den hakem tepkisi

25 Ocak 2016 Pazartesi 16:07 - Son Güncelleme 25 Ocak 2016 Pazartesi 14:11

Mehmet Sepil, Adanaspor maçının hakemi Özgür Yankaya'yı eleştirdi.

PTT 1. Lig'de Adanaspor'la 0-0 berabere kalan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, ligin kalan bölümünde hakemlerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, bunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

Sepil, yaptığı yazılı açıklamada, dünya futbolunun belli kriterlerle tekrar yapılandırıldığını, Türk futbolunun da içinde bulunduğu olumsuz koşulları herkesin bildiğini belirtti.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Göztepe'nin, koyulan kriter ve kurallara uyduğunu ve önemli bir model olma yolunda adımlar attığını bildiren Sepil, şunları kaydetti:

"Göztepemizi UEFA, TFF, kamu kurum ve kuruluşları karşısındaki her türlü sorumluluğunu harfiyen yerine getiren, İzmir'i ve ülkemizi sadece ulusal değil uluslararası platformda da temsil edecek bir kulüp oluşturmak amacıyla önemli bir yola çıktık. Türk futboluna her özelliği ile değer katan, tribünde yaptığı şovlarla futbolu güzelleştiren, her türlü olumsuz hava koşuluna rağmen kilometrelerce yol kat edip şehir değiştiren cefakar taraftarının büyük desteği ‎ile sahada futbol oynamaya çalışan Göztepemizin, dün oynanan Adanaspor karşılaşmasında, futbol oynamak istediği için cezalandırılmasını anlamamız mümkün değildir."

Sepil, Adanaspor maçının hakemi Özgür Yankaya'yı eleştirerek, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Özgür Yankaya'nın pozisyon ve kartlardaki tercihleri, ‎verilen kararlardaki adaletsizlik ve çelişki, şimdiye kadar hakemlerimiz konusunda soğukkanlı davranmayı kendisine ilke edinmiş kulübümüzün 'acaba doğru mu yaptık?' sorusunu kendisine sormasına sebep olmuştur. Ligin geri kalan bölümünde hakemlerimizin daha dikkatli, dış etkenlerden arınmış şekilde tarafsız maç yönetmelerini önemle rica ediyor ve bu konunun takipçisi olacağımızı önemle belirtmek istiyorum. Doğruyu yapanların bu kadar cezalandırıldığı bir futbol ortamında sadece aklımıza bir soru takılıyor: Biz nerede yanlış yapıyoruz?"

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz