Futbol

Göztepe'den yeni stada yeni çözüm

15 Mayıs 2015 Cuma 15:12 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2015 Cuma 15:23

"Mevcut projenin yetersizliklerini tespit ettik, çözüm için çalışmaya başladık."

 

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, İzmir'de Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılması planlanan statla ilgili projenin yetersiz yönlerini tespit ettiklerini ve çözüm için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Sepil, Gürsel Aksel Stadı yerine yapılması planlanan stadın Göztepe'yi ilgilendiren en önemli proje olduğunu belirtti.

Bu konuda fikir ayrılıkları ve protestoların olmasını son derece doğal bulduğunu bildiren Sepil, şunları kaydetti:

"Ancak yakın işbirliği içinde olduğumuz müteahhit firma tarafından konulan tabelanın indirilmesi beni gerçekten üzmüştür. Ben ve çalışma arkadaşlarım, Uzundere projesinin çıkmaza girmesinden sonra Gürsel Aksel tesislerimize yapılması planlanan stadın avantaj ve dezavantajlarını her yönüyle inceledik. Mevcut projenin yetersiz yönlerini tespit ederek, çözüm için çalışmalar yapmaya başladık. Mevcut stat projesi içerisine çocuklarımıza yönelik eğlence alanları ve ticari alanlar eklenmesinin yanı sıra otopark projemizi de stat planına dahil etmek istiyoruz."

Sepil, otoparkın kulübe kalıcı gelir sağlayacağının altını çizerek, "Ayrıca stat kapasitesinin de UEFA kriterlerine uygun şekilde arttırılması için görüşmelerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Camiamız şunu çok iyi bilmedir ki, göreve geldiğim günden itibaren bizim için önem taşıyan stat konusuyla bizzat ilgileniyorum. Bu süreçte çalışma ortaklığı içerisinde olduğumuz müteahhit firmayla beraber devlet yetkilileri ile ciddi mesai harcıyoruz" dedi.

Gürsel Aksel Tesisleri'ne stat yapılması halinde altyapı için şehir merkezinden uzaklaşmadan, Göztepe'ye yakışacak bir altyapı tesisi yapacaklarını kaydederek, "Altyapı bizim için önemli olduğu kadar İzmir sporu içinde önemli bir okuldur. Bu okulu doğru yerde, daha iyi fiziksel şartlarda yaşatmak bizim görevimizdir. Bu konuyla ilgili 3-4 yer belirledik. Netlik kazandığında kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz