Futbol

"İnşallah VAR sistemini 1. Lig'de daha ileri götürürüz"

31 Mart 2021 Çarşamba 12:51 - Son Güncelleme 31 Mart 2021 Çarşamba 12:55  |  Kaynak : İHA

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, TFF 1. Lig'de 2022-2023 sezonundan itibaren Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi'nin uygulanacak olmasını değerlendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2022-2023 sezonundan itibaren Video Yardımcı Hakem Sistemi’nin TFF 1. Lig'de de uygulanmasına karar verdi. TFF'nin aldığı bu kararı değerlendiren Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, "Süper Lig'de başlaması taşların yerine oturmasında bir nebze iyi oldu. Bu aşamadan sonra inşallah TFF 1. Lig'de de daha güzel şekilde kullanırız" cümlelerine yer verdi.

"Süper Lig'de denenmesi bizim için iyi oldu"

Süper Lig'de VAR kararlarının birçok tartışmaya yol açtığının hatırlatılması üzerine Başkan Aksar, "Nihat Bey'in bahsettiği gibi VAR hakemlerini yetiştirmeye çalışıyorlar. Bunu daha iyi kullanmak için gerekli tedbirleri aldılar. Süper Lig'de denenmesi bizim için iyi oldu." şeklinde konuştu.

"Zaman içerisinde hepsi düzelir"

VAR sisteminin uygulanmaya başlamasıyla yeni hakemlerin görev almaya başlayacak olmasının saha içi ve Video Yardımcı Hakem kararlarını etkileyip etkilemeyeceğini de değerlendiren Tarık Aksar, "İlk başta etkilese bile bunlar düzene girer. Hakemler gözden kaçırdığı, göremediği şeylerde büyük ihtimalle VAR sisteminde yanılmıyorlar. Ufak tefek yanılmalar olsa dahi zaman içerisinde hepsi düzelir" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz