Futbol

İzmir takımları lige gurbette başlayacak

11 Ağustos 2015 Salı 12:59 - Son Güncelleme 11 Ağustos 2015 Salı 13:04

Altınordu ve Göztepe, ilk iç saha maçlarını başka şehirlerde oynayacak.

İzmir'in PTT 1. Lig temsilcilerinden Altınordu ve Göztepe, bu hafta başlayacak ligde ilk iç saha maçlarını Denizli ve Bursa'da oynayacak.

PTT 1. Lig'de yer alan 3 İzmirli ekipten Göztepe ilk haftada cumartesi günü oynayacağı Elazığspor maçını Bursa Atatürk Stadı'nda, Altınordu ise pazar günkü Samsunspor maçını Denizli'de oynamak zorunda kaldı. Diğer İzmir temsilcisi Karşıyaka ise ilk hafta Adana Demirspor deplasmanında puan mücadelesi verecek.

Alsancak Stadı'nın depreme dayanıksız olmasının tespit edilmesinin ardından müsabakalara kapatılmasıyla geçen sezon İzmir'de Atatürk ve Yeni Buca statları kullanıldı. Zemini yenilenen Atatürk Stadı, takımların da onayıyla 13 Eylül'e kadar kullanılmama kararı alınmasının ardından Altınordu ve Göztepe ilk iç saha müsabakalarını başka şehirlerde oynamak zorunda kaldı.

Karşıyaka'nın ise 23 Ağustos Pazar günkü Şanlıurfaspor maçını Yeni Buca Stadı'nda oynaması bekleniyor.

İzmir'deki statlar

Yıkım işleri devam eden Alsancak Stadı'ndaki çalışmanın 10 gün sonra tamamlanacağı daha sonra yapılacak zemin etütlerinin ardından herhangi bir sorun yaşanmadığı takdirde inşaatın başlayacağı öğrenildi.

İzmir'de yapımı devam eden ve devre arasında yapımı tamamlanması planlanan 6 bin 700 kapasiteli Doğanlar Stadı'na passolig sistemi kurulması halinde bu stat da PTT 1. Lig takımlarına hizmet verebilecek.

Kulüpler

Altınordu Sportif Direktörü Murat Dizdar yaptığı açıklamada, geçen sene Alsancak Stadı'nın kapatılma kararının başarılarını etkileyeceğini söylediğini hatırlattı. Kendilerinin orada 2 sene boyunca mağlup olmadıklarını aktaran Dizdar, şöyle konuştu.

"En kötü Altay'a oldu tabii ki. Büyük bir sıkıntı yaşadılar. Bu sezon Atatürk Stadı gene 3 maç yok. Ancak zeminin yanı sıra soyunma odaları, tribünler ve dış cephede iyileştirmeler yapıldı. Dolayısıyla kötünün iyisi haline geldi. Bizim için Bornova'daki Doğanlar Stadı öncelikli bir stat. Biz ve Göztepe destek oluyoruz. Ocak ayında tamamlanacak stada passolig takılması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduk."

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil de daha önce yaptığı açıklamada, bu sezon iç saha maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynama kararı aldıklarını bildirmişti. Doğanlar Stadı'nın da bir alternatif olabileceğini kaydeden Sepil, devre arasında bir durum değerlendirmesi yapabileceklerini belirtmişti.

Geçen sezon bazı maçlarını Yeni Buca Stadı'nda oynayan Karşıyaka bu sene ilk 2 iç saha karşılaşmasını bu statta oynadıktan sonra müsabakalarını Atatürk Stadı'nda oynamayı planlanıyor.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz