Futbol

İzmir'de statlar ne zaman bitecek?

28 Şubat 2017 Salı 10:42 - Son Güncelleme 28 Şubat 2017 Salı 11:30

TOKİ, Göztepe ve Karşıyaka Stadyumları için ihale tarihlerini açıkladı.

İzmir'e stadyum müjdesi geldi, bu haber kentin iki yakasını da sevindirdi. Göztepe ve Karşıyaka kulüplerinin statları için Mart ayında ihaleye çıkılacak. Her iki camia da iki yılın sonunda kendi statlarına kavuşmuş olacak. 

Göztepe ve Karşıyaka, İzmir'in sadece iki yakasını değil aynı zamanda köklü bir geçmişe dayanan ezeli bir rekabeti temsil ediyor. İki camia da yılan hikayesine dönen stat projelerinin akıbetini merakla bekliyordu.

İhale için geri sayım

TOKİ'den yapılan açıklama iki camianın da yüzünü güldürdü. Karşıyaka Stadyumu'nun ön ihalesi 27 Mart'ta, Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılacak stadyumun ihalesi de 31 Mart günü yapılacak.

Konuyla ilgli konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, "Kısa sürede 2018 -2019 sezonuna yetiştirilmek üzere statların yapımına başlanacak. Umuyorum ve temenni ediyorum 2018-2019 sezonunda iki güzide kulübümüz de maçlarını statlarında oynayacaklar ve başarı gelmiş olacak. Bu statlarla kulüplerimize kalıcı gelir oluşturuluyor" dedi.

Karşıyaka Stadyumu'nun proje çalışmalarına 2013 yılında, inşaat çalışmalarına da 2014 yılında başlanmıştı. Stadın temeli için daha önce kazıklar çakılmıştı. Ancak farklı nedenlerden dolayı sona eren yapım çalışmasının ihale sürecinin ardından yeniden başlanması bekleniyor.

Altuğ: "Camiamız için bu stat çok önemli"

Karşıyaka Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ, stat projelerinin bundan sonra sekteye uğramaması için Göztepe Kulübü ile ortak hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Altuğ, "Artık tüm camiamız bu stadın bir an önce bitmesini bekliyor. Hem maçlarımızı burada oynama açısından hem de kulübe gelecek gelirler açısından çok önemli camiamız için bu stat" dedi.

20 bin kişi kapasiteli Göztepe'nin stadyumu da Gürsel Aksel Tesisleri'nin üzerinde yükselecek.

Göztepe Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde çevre sakinlerinin spor yapabilmeleri için gerekli herşey düşünüldü. Mimaride çevre sakinlerinin de spor yapabilmeleri için stadyumun çatısında yürüyüş parkurlarına yer verildi.

Sepil: "Bu proje ödül alır"

Stat ile ilgili konuşan Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, "Sayın Başbakan'ın desteğiyle bence proje Türkiye'de değil belki de uluslararası alanda da bir ilk olacak bu konuda. Birçok yönüyle ben hakikaten bu projenin ileride ödül de kazanabileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz