Futbol

Korukır'dan Trabzonspor maçı için teşekkür

23 Mart 2016 Çarşamba 18:29 - Son Güncelleme 23 Mart 2016 Çarşamba 16:36

Samsunspor Teknik Direktörü Korukır, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Engin Korukır, haftaya Vartaş Elazığspor ile karşılaşacaklarını, ardından Adanaspor ve Göztepe ile oynayacaklarını belirterek, üç maçta iyi sonuç almaları halinde iddialarının devam edeceğini belirtti.

Nuri Asan Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Korukır, herkesin Samsunspor'un daha iyi yerlerde olması için çalıştığını ifade etti.

Korukır, "Biz daha çok istiyoruz. Sonuna kadar götüreceğiz biz bunu Allah'ın izniyle. Diğerlerinin şansı yüzde 51 ise bizim şansımız da yüzde 49. Haftaya Elazığ rakibimiz. Ondan sonra Adanaspor ve Göztepe ile oynayacağız. Üç maç iyi gittiği zaman iddiamız devam edecek. Allah korusun kötü giderse iddiamız devam etmez. İyi gideceğine eminiz" diye konuştu.

Kendi sahalarında oynadıkları maçlardan mutlaka üçer puan almaları gerektiğini vurgulayan Korukır, şunları dile getirdi:

"Özellikle içerideki maçlardan mutlaka 3 puan almamız lazım. O zaman dışarıdan getireceğin bir puanın anlamı oluyor. Zorlu bir periyot başladı. Biz son 3-4 haftaya girdiğimiz zaman Malatya, Denizli, Kayseri Erciyes gibi takımlarla oynayacağız. Son 3 haftayı bile küçümsemeyin 9 puan var."

Kardemir Karabükspor karşısında aldıkları mağlubiyet sonrası yaşadıkları üzüntüyü bir kenara bırakıp konsantre olmaya çalıştıklarını belirten Engin Korukır, "Hiç sıkıntımız yok. Mağlup oldun hala o mağlubiyetin üzüntüsüyle devam edersen psikolojik olarak ne kendini hazırlayabilirsin ne futbolcuları hazırlayabilirsin. Biz o maçı yaşadık, unuttuk, bitti. İyi takımız biz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın." ifadelerini kullandı.

"Kim attıysa bu adımı çok doğru bir şey bence"

Korukır, Samsunspor ile Trabzonspor'un yapacağı hazırlık maçını organize edenlere teşekkür ederek, şöyle devam etti:

"Kim attıysa bu adımı çok doğru bir şey bence. Teşekkür etmek lazım. Bizim Trabzonspor ile hazırlık maçı oynamamız hem bizim açımızdan hem de Trabzonspor açısından çok iyi. Ben futbolda şunu kabullenemiyorum. Futbol güzel bir oyundur. Futbolun kavgası nedir ben bunu anlamıyorum. Sahada çocuklar mücadele eder, o kavga gibidir. Futbol orada olur, orada biter. Galip gelirsin, mağlup olursun."

"Başkasına suç atmak kolay"

Samsunspor'da üç mağlubiyet aldığını, üç maçın sonunda hakemlere teşekkür ettiğini anlatan Korukır, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ben önce kabahati kendimde arayacağım. Önce kabahati kendimde bulamazsam başkasına suç atmak çok kolay. Evet hakem üç tane hatalı düdük çaldı. Ben üç tane yüzde yüz gol kaçırdım. Üç tane yüzde yüz hata yaptım, gol yedim. Kimde kabahat? Her şeyi hakeme, her şeyi hakeme...Ben buna çok karşıyım. 'Türkiye'de hakem yetişmiyor' diyoruz. Ben de tem tersini düşünüyorum. Yetişiyor, desteklemiyoruz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz