Futbol

Körüstan Bursaspor'daki kötü gidişi yorumladı

23 Eylül 2013 Pazartesi 23:56 - Son Güncelleme 24 Eylül 2013 Salı 00:32

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, "Bazılarının çeşmesi kesildi. Bu isimler, tribünleri provoke etmeye çalışıyor. Daha ilk maçta 'yönetim istifa' diye bağırıldı. Gerçek taraftarlarımızın bu provokasyonlara gelmemesini istiyoruz" dedi.

Başkan Körüstan, Bursaspor TV'de yaptığı konuşmada, takımın almış olduğu neticelerin kendilerini üzdüğünü ancak hiçbir şekilde umutsuz olmadığını söyledi.

Bursaspor'a ve teknik heyete güvendiğini belirten Körüstan, "Bursaspor çok zor bir süreçten geçiyor. Rahmetli İbrahim Yazıcı'nın vefatının ardından, geç bir kongre yaptık. Transfer için zamanımız çok azdı. Sezon başında elimizde 50 küsur profesyonel futbolcumuz vardı. Bu futbolcularımızın 21'inin sözleşmesini feshettik veya başka takımlara gönderdik. Bu da zor bir süreçti" diye konuştu.

Geçen sezon başarılı bir Bursaspor olduğunu, 20. haftadan sonra takımın 14 haftada 28 puan topladığını dile getiren Körüstan, şöyle devam etti:

"Bu takımı baz alarak giden futbolcuların yerine eksikleri gidermeye çalıştık. Altı yeni transfer yaptık. Bu futbolcularımızın beş tanesi kariyerli ve geçen sezon boyunca oynamış futbolcular. Bu futbolcularımızdan sadece Yasin Pehlivan sakatlık neticesinde geçen sezon forma giyememişti. Biz eksik mevkilerimize gerekli transferleri yaptık. Tabii ki dört puanda kalmasını istemezdik. Teknik direktörümüz Daum, takımı tanımak için bizden 6 haftalık süre istemişti. UEFA Avrupa Ligi'nden erken elenmemizin moral bozukluğu lige de yansıdı. Çok kısa sürede bu durumu atlatacağımıza, ligi en iyi yerde bitireceğimize inanıyorum."

Körüstan, yabancı transfer sınırlamasının sıkıntı oluşturduğunu ve şanssız sakatlıkların yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Piyasada alabileceğimiz yerli futbolcu için takımımıza katkı sağlayacak çok fazla isim yoktu. 10-11 tane yabancı futbolcumuz vardı. Gelecek sezonu da düşünürsek, 8'den fazla yabancı ile oynamak bizlere olumlu gelmedi. Bu nedenle elimiz kolumuz bağlıydı. Sezon başında yapılan kamp çalışmalarımızda çok iyi performans gösteren futbolcumuz Ozan İpek, ağır bir sakatlık geçirdi. İnşallah en kısa sürede aramıza döner ve takımımıza faydalı olur. Belluschi de sakatlandı. Olumsuzluklar üst üste geldi. İnşallah Akhisar Belediyespor maçıyla her şeyin düzeleceğine inanıyorum. Takımımıza, teknik heyetimize ve taraftarımıza inanıyorum. Bu sezon 20 binden fazla kombine sattık. Daha önceki sezonlardaki gibi fiyatları yüksek tutsaydık, stadyumumuz dolmayacaktı. Bu yüzden bu sezon fiyatları ucuzlattık. Bize üç puan kazandırabilecek en büyük gücümüz, taraftarımız. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum, kombineleri neredeyse bitirdiler. Çok az yerimiz kaldı."

Profesyonellerin çalışmalarını görmeden eleştirilerin gelmesine şaşırdığına değinen Körüstan, "Avrupa'da kulüpler, tamamen profesyonellerle idare ediliyor. Biz yöneticiler, tepede kontrol mekanizması olarak görev yapmalıyız. Buna rağmen her gün kulübe gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Tüm çalışanlarımız, kendilerini kanıtlamış insanlar. Ben, hepsine inanıyor ve güveniyorum. Bu kadar eleştiriyi de hak etmediklerini düşünüyorum. Zaman içerisinde başka profesyoneller de alabiliriz, değiştirmek zorunda da kalabiliriz. İnşallah değiştirmek zorunda da kalmayız ama olabilir" ifadelerini kullandı.

"Gerçek taraftarlarımızın bu provokasyonlara gelmemesini istiyoruz"

"Taraftarların 1-2 maçlık performansa göre futbolcularımıza not vermemesi lazım" diyen Körüstan, şöyle dedi:

"Taraftarlarımız da haklı, sürekli başarı istiyor. Kulüp, son 4-5 senedir sürekli üst sıralarda yer aldı. Talihsiz bir süreç geçiriyoruz. Taraftarlara kesinlikle bedava bilet ve otobüs vermiyoruz. Bazılarının çeşmesi kesildi. Bu isimler, tribünleri provoke etmeye çalışıyor. Daha ilk maçta 'yönetim istifa' diye bağırıldı. Gerçek taraftarlarımızın bu provokasyonlara gelmemesini istiyoruz. Biz istifa edelim, sonra ne olacak? Yeni gelen bir şey mi yapabilecek? İstifa, bir çözüm değil. Biz kent olarak hep birlikte 'bu takımı en kısa sürede, nasıl en iyi noktaya getirebiliriz'in hesabını yapmak zorundayız. Bu takım, başarılı bir takım. Takıma belirli bir süre verilmesi lazım. Bazılarının çeşmesi kesildi. Biz bu çeşmeyi kesinlikle açmayacağız. Bile bile yapılıyor bazı şeyler. 'Yönetim gitse de bizim önümüz açılsın, eski düzene dönelim' diye bakılıyor. Biz gittiğimiz zaman takıma transfer yapılacak durum yok. Saha sonuçları geldiği zaman, bu provokasyonları yapanlar yok olacak."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz