Futbol

Kutlu hakeme tepkili

05 Ocak 2015 Pazartesi 12:59 - Son Güncelleme 05 Ocak 2015 Pazartesi 13:01

"Hakem hatası olabilir ama Giresunspor maçındaki kadar garip bir yönetim olamaz"

PTT 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Hakan Kutlu, hakem Kutluhan Bilgiç'in yönettiği Giresunspor maçına ilişkin çapıcı açıklamalarda bulundu.

Kutlu, ligdeki her maçın adeta takımların kaderini belirleyecek nitelikte olduğunu söyledi.

Ligin dibine demir atan takımın başına geldiği günden itibaren çıkışa geçtiklerini ifade eden Kutlu, Spor Toto Süper Lig'e yükselme hedefiyle çalışırken, alınacak her puanın önemine işaret etti.

Bu bilinçle çalışırken yapılan hakem hatalarının canlarını sıktığını aktaran Kutlu, şöyle konuştu:

"Gerek sporculuk, gerekse teknik direktörlük hayatım boyunca bugüne kadar hakemlerle ilgili söz söylememeye özen gösteriyorum ama bazen yapılanlara akıl sır erdiremiyorum. Hakem hatası elbetteki olabilir ama Giresunspor maçındaki kadar garip bir yönetim olamaz. Verilmeyen penaltıdan tutun kalemizde gördüğümüz gol öncesinde verilen faule kadar hemen her şey Giresunspor lehine oldu. Maç boyunca çalınan düdüklerin neredeyse hepsi rakibimizin lehine olması düşündürücü."

Teknik direktörlük kariyeri boyunca ilk kez geçen sezon Mersin İdmanyurdu-Karşıyaka maçında tribüne gönderildiğini belirten Kutlu, bunu ikinci kez Gaziantep'te yaşadığını kaydetti.

Her zaman fair-play ruhuyla hareket etmeye çalıştığını dile getiren Kutlu, "Hakemin yanlı tutumu beni çileden çıkardı ve tepki gösterdim. Normal şartlarda en azından bir kez uyarılmam gerekirdi ama Kutluhan Bilgiç bunu da yapmadı, direkt beni cezalandırdı. Ben böyle bir maç yönetimi görmedim" diye konuştu.

Hakemlerin karar verirken dikkatli olmasını isteyen Kutlu, Türk futbolunun daha iyi yerlere gelmesi için öncelikle hakemlerin daha tartışmasız, net, kararlı ve yansız kararlar vermesi gerektiğini savundu. 

Etiketler : Hakan Kutluhakem
Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz