Futbol

"Lider değilsek onun katkısı büyük!"

13 Ocak 2016 Çarşamba 19:48 - Son Güncelleme 13 Ocak 2016 Çarşamba 18:09

Adana Demirspor Başkanı Sözlü, kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nu bu sözlerle eleştirdi.

Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, transfer edilen oyuncular arasında kendisini en büyük hayal kırıklığına uğratan oyuncunun sözleşmesi karşılıklı olarak fes edilen kaleci Oğuz Dağlaroğlu olduğunu ifade ederek, “Lider olamadıysak kalece Oğuz’un büyük katkısı vardır” dedi.

Akdeniztürk TV’de konuşan Sedat Sözlü, göreve geldikleri 23 Haziran’da 6 lisanslı oyuncu bulunduğunu ve 20 oyuncu transfer ettiklerini kaydetti.

"En büyük hayal kırıklığı Oğuz Dağlaroğlu oldu"

Sözlü, “Önümüzde zaman yoktu onun için transferler acele oldu. Bu aşamada bizi yanıltan oyuncular oldu. Benim için en büyük hayal kırıklığı Oğuz Dağlaroğlu oldu. Kulübümüzün en büyük hayal kırıklığıdır. Lider olamadıysak kaleci Oğuz’un büyük katkısı vardır. Maalesef çok büyük bir hayal kırıklığı. 'Ağabeylik yapsın' dedim ama olmadı. İstediğimiz verimi bir türlü alamadık. Sezon başında Oğuz’u kime sorsaydık 'yok' demezdi. ‘Atan tutan iyi olursa korkma’ derler. Biz de böyle dedik. Atan iyi oldu ama tutan yanılttı bizi. Belki Adana’ya alışamadı, bir türlü olmadı” diye konuştu.

Sözlü, Emre Selen’in kendisinin ayrılmak istediğini belirterek, “Emre, Yeni Malatyaspor’da kadroya bile giremiyor. Biraz sabırlı olsa belki şu anda bizde birinci kaleciydi. Kıymetini bilenlerin içinde kalmadı, kıymetini bilmeyene gitti” ifadelerini konuştu.

Bir transfer müjdesi daha

Takımdan ayrılacak başka oyuncu bulunmadığını aktaran Sözlü, bir oyuncu transfer ederek devreyi kapatacaklarını söyledi.

Sedat Sözlü, kadrolarına katmak istedikleri oyuncunun Musa Sinan olduğunu söyleyerek, “Musa Sinan’a ‘Bonservisini hallet gel’ dedim. Kendisi de gelmek istiyor. Taraftar ile mesajlaşmış. Menajeri ile haber gönderdim ‘Bonservisini çözsün imzalayalım’ dedim. Ama Yeni Malatyaspor Başkanı ile görüştüm, biraz zor görünüyor. En son 200 bin TL bonservis parası istediler. Bonservisi ödeyemeyiz. Başka alternatiflerim var” şeklinde konuştu.

“Mendy’nin kumaşı iyi"

Hazırlık maçlarında performansı eleştiri alan Mendy’ye biraz zaman tanınması gerektiğinin altını çizen Sözlü, şunları söyledi:

“Mendy’nin kumaşı iyi, ama maç trafiğini görmek lazım. Görev aldıktan sonra yorum yaparsak daha iyi olur. İdmanlardaki performansı ile maç performansı çok farklı oluyor. Özgürcan’nın antrenman performansı yüksek ama maçlarda aynı performansı göremiyoruz. Mendy de maçta iyi görünmüyor ama hocamız ‘Biraz süre alırsa iyi olur’ dedi.”

"Ertuğrul Sağlam ile görüştük, yok demedi"

Başkan Sedat Sözlü, Osman Özküylü’nün başarıya odaklı bir teknik direktör olduğunu vurgulayarak, “Osman hoca ayrıldıktan sonra oyuncular ve taraftar ayağa kalktı. Hoca geri döndükten sonra ‘Niye geri getirdin’ diyen olmadı. Döndükten sonra 2 maçta 4 puan aldık. Sahaya olumlu olarak yansıdı. Ben teknik direktör değiştirme taraftarı değilim. Osman hoca ile yollarımızı ayırdıktan sonra aracılar ile Ertuğrul Sağlam’ın ağzını yokladık. Ertuğrul hoca ‘yok’ demedi. Tayfun Havutçu ile de görüştük. Ama Osman hocanın dönmesinden mutluyuz. Allah kısmet ederse Süper Lig’e bile çıksak Osman Özköylü ile devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Attamah’a Süper Lig’den teklifler geliyor

Devre arasında Attamah’a Süper Lig’den teklifler geldiğini belirten Sözlü, “Attamah için Süper Lig’den Osmanlıspor, Antalyaspor ve Sivasspor resmi talepte bulundu. Para ve futbolcu önerdiler. Ama biz oyuncumuzu bırakmak istemedik. Attamah ile sözleşmesini uzatmak için görüşüyoruz. Attamah da kalmak istiyor, Adana’yı seviyor. Süper Lig’e çıkarsak Attamah gitmek istemez. Pote ve Attamah'ı satarak değil, muhafaza ederek başarıya ulaşabiliriz. Onları satıp kasamıza para girebilirdi. Ama hedefimiz şampiyonluk. Onun için elimizdeki değerin kıymetini bilmeliyiz. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Bu para ile değişilmez” diye konuştu.

Tiago’nun imza töreninde masaya portakal bırakılması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Sözlü, “Taraftar anlık reaksiyon gösterdi ve portakal koydu. Basından sorumlu arkadaş Denizhan ile göz göze geldik. Portakalları hemen aldık. Bundan beslenmek istemeyenlere fırsat vermek istemedik. Adanaspor ile niye kavga edeyim. Adanaspor bizim için değerlidir. Rekabet sadece taraftar arasında olabilir” ifadelerini kullandı.

“İlk yarıda Adanaspor bizden daha başarılıydı"

Ligde Karabükspor, Göztepe ve Balıkesirspor’u kendilerine rakip olarak gördüklerini aktaran Sedat Sözlü, “Adanaspor ise en büyük rakibimiz. Sezon başında Adanaspor’dan beklentiler farklıydı. Ama sezonun ilk yarısında bizden daha başarılıydı” ifadelerini kullandı.

Sözlü, Adana Demirspor’un Süper Lig’e çıkması durumunda, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Adana ASKİ’nin isminin Adana Demirspor olarak değiştirilebileceğini söyledi. (İHA)

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz