Futbol

'Mavi Şimşekler' şampiyonluk istiyor

12 Ocak 2015 Pazartesi 15:05 - Son Güncelleme 12 Ocak 2015 Pazartesi 15:18

İlk yarısını 30 puanla 3. sırada tamamlayan Adana Demirspor, 2. yarıdan umutlu.

PTT 1. Lig'de sezonun ilk yarısını 30 puanla 3. sırada tamamlayan Adana Demirspor, çıkışını ikinci yarıda da sürdürüp, Süper Lig'e yükselmeyi hedefliyor.

AA'nın derlediği bilgilere göre, Teknik Direktör Ünal Karaman ve Sportif Direktör Samet Aybaba koordinesinde "Süper Lig" parolası ile sezona başlayan mavi-lacivertliler, ligde aldığı başarılı sonuçlarla göz doldurdu.

PTT 1. Lig'de son üç sezonun en başarılı dönemini yaşayan Adana ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 yenerek adından söz ettirdi. Sezonun ilk yarısında başarılı çıkış yakalayan mavi-lacivertliler, 16 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. 23 gol atan ve kalesinde 14 gol gören Adana ekibi, 30 puanla 3. sırada yer alıyor.

Adana ekibi, ligin 16 haftalık ilk devresinde sahasında oynadığı 9 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 18 puan topladı. İç sahada başarılı bir ivme yakalayan mavi-lacivertliler, dışarıda oynadığı 7 karşılaşmada da 4 galibiyet alırken, 3 maçta yenildi.

İlk yarıdaki başarılı çıkışını sürdürmek isteyen mavi-lacivertliler, sezon sonunda Süper Lig'e çıkmayı hedefliyor.

"Hedefe doğru ilerleyeceğiz"

Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan, AA'ya yaptığı açıklamada, sezonun ilk yarısını başarılı tamamladıklarını belirterek, takımdaki birlik ve beraberliğin üst seviyede olduğunu söyledi.

Alınan başarılı sonuçların takımdaki birlikteliğin göstergesi olduğunu aktaran Gülcan, devreye liderin 1 puan gerisinde girdiklerini anımsattı.

Gülcan, sezonun ilk yarısındaki başarılarını sürdürmek istediklerini anlatarak, "Takımın ilk yarıdaki performansından çok memnunuz. Eğer bu performansımızı ikinci yarıda da sürdürürsek hedefe ulaşmış olacağız. Takımın direnci, futbolcuların uyumu, istekli oyunu hepimiz için gurur ve mutluluk verici. İkinci yarıda da Ünal Karaman ve Samet Aybaba'nın ciddi deneyimleri ve katkılarıyla inşallah istediğimiz hedefe ilerleyeceğiz" dedi.

"Takımın oynadığı futbol bizi mutlu ediyor"

Ligde lider Kayserispor ile aralarında 1 puan fark bulunduğunu, bunu koruyup, daha ileri götüreceklerini bildiren Gülcan, şunları kaydetti:

"Ayrıca takımın oynadığı futbol bizi mutlu ediyor. Sürekli koşan, defansı zorlayan, rakibe baskı yapan bir takımız. Bu durum bizi sevindiriyor. Son 3-4 maçımızda hem sonuç aldık hem sahaya güzel futbol yansıttık. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Beşiktaş karşısında aldığımız galibiyet, takımın motivasyonunu son derece olumlu etkiledi. Beşiktaş galibiyeti ile futbolcular isterse herşeyi yapabilecelerini gördü. Bugün Spor Toto Süper Lig'in liderini deplasmanda yenmek gerçekten küçümsenecek başarı değil. Bu motivasyonla daha iyi şeyler yapacağız."

Gülcan, Süper Lig'e çıkmayı hedeflediklerini anlatarak, "İnşallah bu seriyi devam ettirdiğimiz taktirde neden olmasın diyorum. Çünkü Adana taraftarı buna hazır. İnşallah hedeflediğimiz sonuca kavuştuğumuzda sadece Adana Demirspor değil, kent de Süper Lig'e çıkacak" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz