Futbol

ÖZET | Adana derbisinde 4 gol

01 Mart 2014 Cumartesi 18:54 - Son Güncelleme 01 Mart 2014 Cumartesi 22:38

Adana derbisinde Adanaspor, Adana Demirspor'u 3-1 yendi.

PTT 1. Lig'in 28. haftası Adana'da önemli bir derbiye sahne oldu. Derbide Adanaspor, Adana Demirspor'u 3-1 mağlup etti. 

Ev sahibi Adana Demirspor, Kouemaha'nın 12. dakikada kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Adanaspor sahneye çıktı. Uche Kalu ile 26. dakika 1-1 eşitliği sağlayan Adanaspor, Marko Vucetic ile 68. dakikada 2-1 öne geçti. Derbinin konuk ekibi Adanaspor, 86. Mehmet Boztepe ile farkı 2'ye çıkardı: 1-3

Bu sonuçla Adana Demirspor 32 puanda kalırken PTT 1. Lig'de haftaya 17. sırada giren ve ligden düşme tehlikesi bulunan Adanaspor ise puanını 27'e çıkararak rahat bir nefes aldı.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Stat: 5 Ocak Fatih Terim

Hakemler: İlker Meral, Muhittin Gürses, Hakan Yemişken

Adana Demirspor: Pawelek, Erdi, Özgür (Dk. 24 Efe), Junior, Timur (Dk. 74 Erçağ), Yiğitcan, Onur (Dk. 85 Bilal), Oğuzhan, Mehmet Eren, Ferhat, Kouemaha

Adanaspor: Günay, Selçuk, Yiğitcan, Ergin, Kalu (Dk. 80 Fahri), Bezerra (Dk. 85 Mehmet Boztepe), Fatih, Vucetic, Merhan, İzzet, Mehmet Sak (Dk. 90+1 Ahmet)

Goller: Dk. 12 Kouemaha (Adana Demirspor), Dk. 25 Kalu, Dk. 68 Vucetic, Dk. 86 Mehmet Boztepe (Adanaspor)

Sarı kart: Dk. 78 Fatih (Adanaspor)

Eriş: "Bu galibiyet bizim için çok önemliydi"

PTT 1. Lig takımlarından Adanaspor'un teknik direktörü Levent Eriş, 3-1 kazandıkları Adana Demirspor maçına ilişkin, "Bu galibiyet bizim için çok önemliydi" dedi.

Eriş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok güzel ve anlamlı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Adana derbisinin, dünyanın en güzel müsabakalarından biri olduğunu belirten Eriş, "Haftalardır çok iyi oynayan bir futbolcu grubum var. O nedenle hiç panik yapmadık. Geçen hafta bir sürpriz yaşadık. Bunu yaşamamış olsaydık bugün çok daha farklı bir oyunla çok daha farklı bir skor alabilirdik. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. 3 puan kazandık. Rakiplerimizden birinin de puan kaybetmesi bizi bir sıra daha yukarı taşıdı" dedi.

İkinci yarıda tüm müsabakalarda iyi oynadıklarını anlatan Eriş, bu galibiyetin mutluluğunu sona erdirerek haftaya sahalarında yapacakları Boluspor maçına odaklanacaklarını kaydetti.

Eriş, bir gazetecinin, karşılaşma sırasında Adana Demirsporlu futbolcu Kouemaha ile yaşadığı tartışma ile ilgili sorusu üzerine, "Faulü bizim kullanacağımız düşüncesiyle topu tuttum. Koumeha da topu almak istedi. Onlar bizim çocuklarımız, zaman zaman böyle tepkiler verebilirler ama kötü bir niyeti yoktu. Bir an önce oyuna başlama niyetindeydi. Ben de biz kullanacağız düşüncesiyle topu biraz elimde tuttum. Zaten sonrasında da geldi özür diledi. Onlar bizim evlatlarımız" diye konuştu.

Adana Demirspor cephesi

Adana Demirspor Teknik Sorumlusu Nurettin Yılmaz ise göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları 3 maçta öne geçmelerine rağmen skoru koruyamadıklarını dile getirerek, "Basit hatalardan yediğimiz goller var. Bunları gidermediğimiz sürece başımız ağrıyacak" ifadesini kullandı.

Öte yandan, maçın bitiminde Adana Demirspor taraftarlarının bulunduğu tribünde bazı taraftarların, koltukları kırarak sahaya attığı ve ateş yaktığı görüldü. Polis ekipleri, bu kişileri stadyum dışına çıkardı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz