Futbol

Özköylü'den 6-0 yorumu

29 Ağustos 2016 Pazartesi 00:45 - Son Güncelleme 28 Ağustos 2016 Pazar 22:06

Sivasspor Teknik Direktörü Özköylü, Mersin İdmanyurdu galibiyetini yorumladı.

TFF 1. Lig'in 2. haftasında sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 6-0 yenen Sivasspor'un teknik direktörü Osman Özköylü, kırmızı-beyazlı ekibi Süper Lig'e çıkarmak için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Özköylü, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin ilk haftasında Boluspor karşısında aldıkları mağlubiyetin takımı kendine getirdiğini belirtti.

Boluspor karşısında yedikleri darbenin gelecek haftalarda hata yapma şanslarını azalttığına dikkati çeken Özköylü, "Mağlubiyetin ilk hafta olması iyi oldu, en azından futbolcularımız bu ligi tanıma fırsatı buldu. İnanın bunu çok net söylüyorum bu lig, Süper Lig'den zor bir lig" dedi.

TFF 1. Lig'de çok ciddi bir mücadele olduğuna işaret eden Özköylü, "Burada iyi ve hedefi olan takım sayısı fazla. Süper Lig'de sadece 3-4 takım hedefe oynuyor, diğerleri hep kümede kalmak veya orta sıralar için oynuyor. Burada sayabileceğim en az 8 takım Süper Lig'e çıkmak için mücadele ediyor." diye konuştu.

Özköylü, kırmızı-beyazlı ekibin her geçen hafta daha iyi olacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizim için esas dördüncü, beşinci haftadan sonraki süreçte oyuncularımızdan bu çıkışı bekliyoruz. Bu galibiyetin mutluluğunu önümüzdeki haftalarda da devam ettirmek istiyoruz. İlk 30 dakikadaki oyunun ciddiyeti beni çok mutlu etti. Zaman zaman skorun verdiği etkiyle biraz gevşemeler ve eski alışkanlıklara dönmeler oldu, bunları tabii ki gidereceğiz. İşimizi iyi yapacağız, iyi çalışacağız, inşallah kulübümüzü, camiamızı tekrar Süper Lig'e çıkarmak için ciddi bir şekilde sahada mücadele edeceğiz."

Mersin İdmanyurdu cephesi

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mehmet Levent Arıkdoğan ise transfer yasağı nedeniyle istedikleri oyuncuları takıma katamadıklarını söyledi.

Takımdaki genç oyuncularla lige devam ettiklerini belirten Arıkdoğan, maça iyi ve dirençli başladıklarını ancak yedikleri ilk golün ardından sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, "İkinci yarıda sahada çok iyi oynayan bir Sivasspor vardı. Tebrik ediyorum, iyi oynadılar, iyi pas yaptılar, gol pozisyonlarına girdiler." ifadesini kullandı.

Sivassporlu futbolcuların görüşleri

Sivasspor'un 4 golüne imza atan Burhan Eşer, iyi oynayarak galip geldiklerini kaydederek, "Önümüzde çok maçlar var, bunun farkındayız. Üstüne katarak devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Hakan Arslan ise başarılı sonuçlar aldıkça taraftar sayısının da artacağını ifade ederek, "Bundan hiç şüphemiz yok. Herkes rahat olsun. Geçen hafta talihsiz bir şekilde yenildik. İyi futbol oynadık ama galip gelemedik. Bunun bilinciyle maça çıktık, kazanacağımızdan emindik ve kazandık." şeklinde konuştu.

Bu arada maçın son dakikalarında Sivassporlu bir grup taraftar arasında çıkan arbedede yaralanan bir taraftar, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz