Futbol

Samsun, lideri avladı!

19 Ekim 2013 Cumartesi 13:08 - Son Güncelleme 19 Ekim 2013 Cumartesi 23:50

PTT 1. Lig'de Samsunspor, Balıkesirspor'u farklı yendi.

PTT 1. Lig'de 9. haftanın ilk maçında Samsunspor ile Balıkesirspor karşılaştı. Samsun 19 Mayıs Stadı'ndaki maçta Samsunspor, rakibini 3-0 mağlup etti.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Samsunspor, ilk yarıyı 24'üncü dakikada Musa Sinan Yılmazer'in golüyle 1-0 önde tamamladı.

Ev sahibi ekip, üstünlüğünü ikinci yarıda da sürdürdü.

64'te Arif Şahin, 87'inci dakikada Turgay Gölbaşı skoru belirledi: 3-0

Stat: Samsun 19 Mayıs
Hakemler: Hüseyin Sabancı, Serkan Akarca, Emre Suna
Samsunspor: Soner, Murat, Cemil, Fatih, Şaban, Erdem, Adnan, Musa Sinan (Dk. 87 Taha Yalçıner), Umar (Dk. 80 Turgay), Arif (Dk. 82 Serkan), Ekigho
Balıkesirspor: Ahmet, Caner, Rıza, Serhat, İsmail, Aykut (Dk. 46 Mustafa), Lalawele, Muhammet (Dk. 62 Ali), Ertuğrul, İlhan, Karikari (Dk. 70 Burak)
Goller: Dk. 24 Musa, Dk. 63 Arif, Dk. 87 Turgay (Samsunspor)
Sarı kartlar: Arif, Cemil, Ekigho, Soner (Samsunspor), Serhat, Lalawele (Balıkesirspor)

Maçın ardından

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, PTT 1. Lig'de sahalarında 3-0 kazandıkları Balıkesirspor maçına ilişkin, "Lider takımdan 3 puan aldık, bunun mutluluğunu yaşamak istiyorum" dedi.

Kalpar, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, liderle sahalarında zorlu bir maç oynadıklarını ve en büyük artılarının, iyi mücadele olduğunu söyledi.

Samsunsporlu futbolcuların sahada yüreğini ortaya koyduğunu belirten Kalpar, şunları kaydetti:

"Oyuncularımı kutlamak istiyorum. İyi bir sonuç aldık, 3 golle 3 puanı aldık. Gerçekten bu sonucu hak ettik. Hak edilen 3 puan ve goller olduğuna inanıyorum. Özellikle ilk yarıda Ekigho'nun kaçırdığı pozisyonlar golle sonuçlansa maç daha farklı olabilirdi. Ne olursa olsun lider olan bir takımı yenmek önemliydi. Önemli 3 puan. Aramızdaki puan farkını indirmiş olduk. Yarıştan kopmamak için bu tür maçları kazanmak gerekirdi. Bugün kazanmanın gereklerini çok fazlasıyla saha yansıttılar. İnanıyorum ki biz böyle mücadele edersek, daha iyi sonuçlar alırız. Bugün lider takımdan 3 puan aldık, bunun mutluluğunu yaşamak istiyorum. Tüm Samsunlulara ve Samsunsporlulara bu galibiyeti armağan ediyorum."

Balıkesirspor cephesi

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin ise ilk yarı boyunca iyi mücadele ettiklerini vurguladı.

İlk yarı şanssız bir gol yediklerini vurgulayan Ertekin, "İkinci yarıdan itibaren iyi tepki veremedik ve bireysel oynamaya başladık. Böyle oyunca da futbol adına ortaya pek fazla bir şey çıkartamadığımızı düşünüyorum. Bugün Balıkesirspor adına kötü bir gündü ama futbolda böyle kötü günler oluşabiliyor. İnşallah bu son olur. Bundan sonra daha dikatli olup daha bütünlük içinde oynamaya gayret edeceğiz. Bu bize iyi bir ders olacak" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz