Futbol

Şanlıurfaspor'un ilk yarı karnesi

01 Ocak 2014 Çarşamba 15:10 - Son Güncelleme 01 Ocak 2014 Çarşamba 15:15

Sarı-yeşilliler, 18 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.

PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, sezona şampiyonluk hedefiyle başlamasına rağmen sezonun ilk yarısını 26 puanla 8. tamamladı.

Sezona Raşit Çetiner yönetiminde büyük hedeflerle başlayan Şanlıurfaspor, istediği sonuçları alamayınca Çetiner'in yerine yardımcısı Ömer Can Göksu ile devam etme kararı aldı. Ancak Göksu'dan da istenen sonuçlar gelmeyince yönetim, Reha Kapsal ile el sıkıştı.

Lige, sahasında Karşıyaka ile 1-1 berabere kalarak başlayan "Ceylanlar", deplasmanda Orduspor'a 2-0 yenilerek kapattığı ilk devre 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 26 puanı hanesine yazdırdı.

Güneydoğu temsilcisi, evinde sadece 9 puan toplarken, burada attığı 12 gole karşılık kalesinde 15 gol gördü.

Deplasmanda başarılı bir tablo çizen sarı-yeşilli ekip, sadece İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Orduspor'a yenildi. Rakip sahalarda 17 puan toplayan Şanlıurfaspor, fileleri 12 kez havalandırırken kalesinde 8 gol gördü. Toplamda 24 gol atan Şanlıurfaspor, kalesinde ise 23 gol gördü.

"Ceylanlar", ligde 5 takıma gol atamazken 13 takıma gol atmayı başardı. Takımın en golcü futbolcusu 6 golle Banahane olurken bu futbolcuyu 4 golle İsmail Haktan Odabaşı izledi.

İlk yarıda 3 kez kırmızı kart gören Şanlıurfaspor, 54 sarı kart alarak Tekden Denizlispor ile ligin en fazla sarı kart gören takımı oldu. Onur Akbay 7 sarı kartla takımın en fazla kart gören oyuncusu oldu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz