Futbol

Şimdi neredeler: Fernando Belluschi

10 Şubat 2022 Perşembe 15:55 - Son Güncelleme 10 Şubat 2022 Perşembe 16:10  |  Kaynak : TRT SPOR

Bir dönem ülkemizde Bursaspor forması da giyen ve oynadığı futbolla beğeni toplayan 38 yaşındaki Arjantinli başarılı orta saha Fernando Belluschi şu anda nerede, ne yapıyor?

2002 yılında altyapısından yetiştiği ülkesi ekiplerinden Newell's Old Boys'da profesyonel futbol hayatına başlayan Belluschi, burada gösterdiği performansla kariyer basamaklarını hızla çıktı ve 2006'da Arjantin'in köklü kulüplerinden River Plate'ye imza attı. River'da da kısa sürede yeteneğini gösteren Belluschi, önce Yunan ekibi Olimpiakos, arından da Portekiz temsilcisi Porto'nun başarısı için ter döktü.

Porto'da ilk 11'deki yerini kaybettikten sonra Genoa'ya kiralanan Arjantinli orta sahanın bir sonraki adresi Türkiye oldu. 2012 yazında Bursaspor'a imza atarak Süper Lig'de 3 sezon forma giyen Belluschi, Türkiye macerasının ardından Cruz Azul formasıyla Meksika Ligi'nde de oynadı. 2016 kışında San Lorenzo ile ülkesine geri dönen başarılı orta saha Arjantin'de San Lorenzo, Lanus ve Newell's formaları giydi.

Kariyerinin son dönemlerini yaşayan 38 yaşındaki Fernando Belluschi şu anda geçtiğimiz ocak ayında kadrosuna katıldığı Arjantin 2. Lig ekibi Estudiantes'in başarısı için ter döküyor.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz