Futbol

VİDEO | Altınordu - Athletic Bilbao kardeşliği

11 Eylül 2014 Perşembe 14:05 - Son Güncelleme 11 Eylül 2014 Perşembe 17:06

Altınordu, İspanyol Athletic Bilbao ile işbirliği yapacak.

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun sportif direktörü Murat Dizdar, "Altınordu da aynen Bilbao gibi kendi çocukları sayesinde yükselerek bir gün Şampiyonlar Ligi'nde belki de Bilbao'ya rakip olabilecek" dedi.

Altınordu'dan yapılan açıklamada, kapılarını yabancı oyunculara kapatan kulübün tüm dünyada bu sistemin en önemli temsilcileri arasında gösterilen Athletic Bilbao yöneticileri ile İspanya'da bir araya geldiği bildirildi.

Sportif Direktör Murat Dizdar, Sportif Etkinlikler Yöneticisi Gökhan Göktürk, Medya İlişkileri Yöneticisi Ali Ergöçmez ve Yaşam Eğitmeni Murat Demir'in katıldığı ziyarette Altınordu heyetini Bilbao 2. Başkanı Jokin Garatea, Genel Sekreter Juan Anibarro ve Marka Direktörü Alvaro Vitores'in karşıladığı kaydedildi.

Ziyarette "kardeş kulüp" anlaşması, altyapı antrenör ve oyuncu eğitim değişimleri, karşılıklı fikir alışverişleri, A takımların kampı ve 12 Yaş Altı Kupası'na katılım konularında prensip anlaşmasına varıldığı, bu konuların iki kulüp başkanı tarafından 5 Kasım'daki Porto-Bilbao Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde protokole bağlanacağı belirtildi.

İspyanyol ekibinin 2. Başkanı Garatea, yaptığı açıklamada, Altınordu'yu incelediklerini, kendileri gibi düşündüklerini gördüklerine işaret ederek, "Bu yol, çok zorlu bir yol. Israrla uygularsanız, taraftarınız ve halkla aranızda güçlü bir bağ oluşur. Biz kendimizi bu şekilde farklılaştırdık. Ama bunun için de çok önemli yatırıp ve harcama gerekiyor. Şunu şimdiden söyleyeyim yolun sonu mutluluk ve size destek vermeye hazırız" dedi.

Altınordu Sportif Direktörü Murat Dizdar ise Bilbao'nun bu yoldaki ilk adımını 116 yıl önce attığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Altınordu da doğru bildiği yolda güvenli ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu fikir alış verişinin kulübümüze önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Altınordu da aynen Bilbao gibi kendi çocukları sayesinde yükselerek bir gün Şampiyonlar Ligi'nde belki de Bilbao'ya rakip olabilecek. Bu ziyareti, iki yıldır düşündüklerimiz ve yaptıklarımızın çalıştıklarımızın adeta doğrulaması olarak değerlendiriyoruz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz