Futbol

Bandırmaspor'un sıra dışı değişimi

29 Nisan 2020 Çarşamba 10:57 - Son Güncelleme 29 Nisan 2020 Çarşamba 12:00

İkinci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bandırmaspor, futbolda nadir görülen bir değişime imza attı. Geçen sezon son maçta, 90 artı 7'de attığı golle kümede kalan Marmara ekibi, şimdi liderlik koltuğunda oturuyor.

TFF 2. Lig ekibi Bandırmaspor kısa zamanda sıra dışı bir değişime imza attı. Kırmızı grup lideri, geçen yıl tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşamıştı.

Önceki sezon ekonomik zorluklarla boğuşan bordo beyazlılar, son hafta küme düşmekten kurtuldu.

Bandırmaspor 34. haftada, kazananın ligde kalacağı maçta, sahasında Fethiyespor ile karşılaştı.

Marmara temsilcisi 1-0 önde olduğu müsabakada, 90 artı 2'de Fethiyespor'un golüne engel olamadı.
Maçın berabere bitmesi Bandırmaspor'un 3. Lig'e düşmesi demekti. Fethiyespor'un skoru 1-1'e getirmesiyle şoke olan bordo beyazlı ekip, 90 artı 7'de attığı golle karşılaşmayı 2-1 kazanarak kümede kaldı.

Maçın tansiyonu o kadar yüksekti ki bir taraftar kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Bir yıl önce son dakika golüyle kümede kalan Bandırmaspor bu sezon bambaşka bir kimliğe büründü. İlk yenilgisini 15. hafta alan Marmara temsilcisi, o zamana kadar profesyonel liglerde namağlup üç takımdan biriydi.

İkinci lig ekibi önceki sezonun ilk yarısında 10 mağlubiyet alırken bu sezon aynı dönemde sadece 1 kez yenildi. Geçen sezonun tamamında 10 galibiyet alan bordo beyazlılar, bu sezon 28 maçın 17'sinde sahadan 3 puanla ayrıldı.

Rakip fileleri 58 kez havalandıran Bandırmaspor Türkiye'nin en golcü dördüncü takımı oldu.

60 puanla 2. Lig Kırmızı Grup'un zirvesinde yer alan Marmara ekibi, ligin bitimine 6 hafta kala şampiyonluğun en büyük adayı.

Böylece geçen sezon son dakika golüyle kümede kalan Bandırmaspor, eşine az rastlanan bir çıkışla Türk futboluna renk kattı. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Samsunspor dev kalecisini satmıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz